13. 05. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / Pekara ”Jefta” i ove godine poklanja srednjoškolcima pedeset užina
pekarajefta_uzine_4

Pekara ”Jefta” i ove godine poklanja srednjoškolcima pedeset užina

Zrenjaninsko preduzeće DOO “Mamma’s food” – Pekara “Jefta” obezbedilo je i ove školske godine bonove za besplatnu užinu za 50 uspešnih učenika srednjih škola iz socijalno ugroženih porodica. Tim povodom danas su predstavnici tog preduzeća Nikola Cvejić i Marija Martinov potpisali ugovore s direktorima srednjih škola iz našeg grada, u prisustvu zamenika načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanina Zorana Kovačkog.

 Kovački je rekao da i ova akcija ima za cilj da podrži uspešne učenike, te da nije toliko bitan sam njen kvantitet, niti novčani iznos koji kompanija izdvaja za ovu namenu.
– Značajnija je poruka đacima da se trude tokom školovanja da budu bolji od ostalih, da li je to sport ili nauka, sasvim je svejedno, jer neko to prepoznaje. Sada je to Pekara “Jefta”, ima i drugih primera u gradu, kasnije je to izraženo još više, kroz stipendije i druge pogodnosti, što je dobro. Grad Zrenjanin i Gradska uprava podržavaju sve ovakve akcije, u kojima se ističe i nagrađuje uspeh učenika ili sportista, znači, trud, zalaganje i vrednoća nešto su što se isplati – poručio je Kovački.
U ime direktora svih škola na donaciji se zahvalio Milan Radaković, direktor Zrenjaninske gimnazije i predsednik Aktiva direktora srednjih škola u Zrenjaninu. On se zahvalio i preduzeću „Mamma’s food“ i lokalnoj samoupravi na realizaciji akcije i izrazio očekivanja da će ona biti organizovana i ubuduće. Pedeset učenika koji su zaslužili ovu vrstu donacije raspoređeno je u svih osam gradskih srednjih škola.
Direktor preduzeća „Mamma’s food“ Nikola Cvejić pohvalio je saradnju s Gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom grada, direktorima škola i rekao da to preduzeće dodeljuje bonove i za 20 uspešnih zrenjaninskih sportista. Objašnjava na koji način se akcija realizuje za učenike.
– Učenici su, preko škola, dobili bonove koje mogu realizovati u našim maloprodajnim objektima u centru grada i to nije jedina akcija koju organizujemo. Pomažemo socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u gradu, a veću akciju doniranja sprovodimo u manastiru Dečani, gde isporučujemo dve tone robe svake godine. Naš godišnji fond za to je dva miliona dinara i mislimo da smo uspeli ovim da budemo društveno-odgovorna kompanija, što nam je cilj, i s tim ćemo nastaviti i u narednom periodu, nadam se i u još većem obimu – kazao je Cvejić.

Pročitajte još

viktor jelenic prijem 1

FIZIČKA AKTIVNOST KAO EDUKACIJA GENERACIJA KOJE STASAVAJU

Povodom 10. maja, Međunarodnog dana fizičke aktivnosti, gost Zrenjanina i gradonačelnika Sime Salapure, bio je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>