02. 10. 2023.
Home / Ostali sportovi / STEFAN JANJATOV PRVAK SVETA U SAVATE BOKSU
dsc_0017_1

STEFAN JANJATOV PRVAK SVETA U SAVATE BOKSU

Supertalentovani član savate kluba Banat iz Zrenjanina, Stefan Janjatov, osvojio je svetski tron na prvenstvu sveta za seniore, koje je održano proteklog vikenda u Varaždinu u Hrvatskoj, uz učešće preko 350 sportista iz 40 zemalja.

Janjatov je zlatnu medalju osvojio u kategoriji do 75 kilograma, savladavši takmičare iz Kine, Liang Rena i Irana, Ali Rezu Azarkhazina, a onda je u četvrfinalu ukrstio rukavice sa sjajnim Francuzom Fabrisiom Nogueirom.

– Francuzi zaista važe za velike majstore savate boksa i zbog toga je za Stefana ovaj meč bio izazov…Pripremili smo taktiku, Stefan, izuzetno fizički spreman, dominirao je tokom meča i na kraju zasluženo pobedio – napominje trener reprezentacije Srbije i predsednik zrenjaninskog kluba Banat, Slobodan Boba Popov, ponosno ističući da je Stefan Janjatov u polufinalu lako savladao svetskog prvaka, Britanca Džejmsa Antila, a u finalu pokazao svu lepotu savatea i svoje majstorstvo, rutinski savladavši Italijana Kristijana Riveru.

14241566_10207558892350736_4273588272627464898_o

Dvadesetdvogodišnji član savate kluba Banat iz Zrenjanina, snagom volje i mentalnom stabilnošću, dokazao je da ništa nije nemoguće i popeo se na vrh sveta. Trener u klubu i reprezentaciji, Ivana Popadić, “dama sa stilom i čeličnom voljom” vredno je radila sa Stefanom i verovala u njegov uspeh, a međusobno poverenje i disciplina doneli su vrhunski rezultat.

– Stefan je zaista izuzetan mladić, van ringa skroman i poslušan, predan radu i treningu, a u borilišti pravi div. Perfektna fizička sprema, omogućila mu je apsolutnu dominaciju i za njega u varaždinskoj sportskoj Areni, nije bilo dostojnog protivnika.Naravno da sam presrećna, jer eto nakon tačno deset godina, u klubu ponovo imamo šampiona sveta, a valja podsetiti da je 2006. godine naš predsednik Slobodan Popov, u Francuskoj osvojio svetski tron. Stefanov uspeh, najlepši je dokaz da se u klubu odlično radi i da su borci iz Zrenjanina i dalje svetska savate velesila – naglašava Ivana Popadić.

dsc_0010_2

– Svetsko zlato je svakako kruna moje karijere, osećaj je fantastičan, mada još uvek nisam potpuno svestan ovog velikog uspeha i činjenice da sam baš ja prvak sveta. Najteža borba mi je uvek ona prva, ali u Varaždinu je takva bila i finalna protiv odličnog Italijana, ali uspeo sam da se uzdignem iznad svih tih sitnih nedaća i prevaziđem sebe.Slušati himnu Srbije na pobedničkom postolju, nezaboravan je osećaj koji ću pamtiti dok sam živ – naglasio je skromni mladić iz sela Melenci, koji svakodnevno putuje na treninge u Zrenjanin i iznad svega ceni i poštuje svoje učitelje i trenere Ivanu i Slobodana….

Pročitajte još

image_6483441 (1)

ŠAHISTI IZ ELEMIRA PRVACI SRBIJE

Šah klub Naftagas uz Elemira, mesta nadomak Zrenjanina, potvrdili su sjajnu dominaciju i ostvarili podvig, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>