28. 06. 2022.
Home / Košarka / MEDISON SE LJULJAO…. MUJDANE, MUJDANE!!!
fotografija3

MEDISON SE LJULJAO…. MUJDANE, MUJDANE!!!

Kršni momak iz Bosne, koji je u Zrenjanin došao sasvim slučajno i naprečac osvojio srca ljubitelja košarke i brojnih navijača na tribinama „Medisona“, sasvim slučajno, ponovo obreo se, baš tu…

„Mujdane, Mujdaneeee…“ orilo se iz grla hiljada i hiljada razdraganih navijača, oduševljenih njegovom srčanošću, borbenošću i košarkaškim umećem.Takav je, početkom devedesetih bio, a i danas je ostao Almir Mujadnović, nekadašnji košarkaš zrenjaninskih klubova Proleter i Mašinac….

– Zaista je zanimljivo kako sam igrom slučaja došao u Zrenjanin i zavoleo ovaj grad.Imao sam samo dvadeset godina te sada već daleke 1991. godine , u tadašnjoj Jugoslaviji već je počelo da se „kuva“ i ratni vihor širio se, ali sve je to nekako bilo daleko od mene, neprimetno.Vaspitavan u duhu čovekoljublja, naučen od malih nogu da cenim i poštujem ljude, ma koje vere bili, iz Bosne sam automobilom u Banatski Despotovac, selo nedaleko od Zrenjanina, dovezao jednu porodicu, s namerom naravno da se odmah vratim kući…Ali to više nije bilo moguće…Bilo je tu naravno, puno dramatičnih detalja u samo nekoliko dana, ali najvažniji je da sam upoznao Janija Hajdua, kondicionog trenera u košarkaškom klubu Proleter, koji me je odmah doveo u klub koji će obeležiti moju karijeru – započinje priču Almir Mujdanović, koga smo sreli u Zrenjaninu, u poseti prijatelju, poznatom glumcu Mirku Panteliću.

fotografija4

Nekada neustrašivi borac na parketu, košarkaš „sa srcem“ kako se to kaže, od 2002. godine, kada je okončao sportsku karijeru, živi u Austriji, u gradu Ajzenštatu, gde ima privatni biznis i vlastitu firmu specijalizovanu za uređenje enterijera i eksterijera.

– Baš kao što sam slučajno došao i šest godina proveo u Zrenjaninu, tako sam igrom slučaja dospeo u Austriju, vrlo brzo uspeo da dobijem „papire“ i posao, pa je košarka nekako ostala u drugom planu i mada sam još mogao da igram, odlučio sam da stavim tačku na svoju karijeru i posvetim se biznisu.Moja majka je pre mene otišla u Austriju, ja sam od 1997. kada sam napustio Zrenjanin, gde mi i danas živi sin Filip, igrao košarku po Bosni sve do 2002. godine. Tada sam i pored odlične ponude jedne bosanske ekipe, otišao da vidim majku, ona je uspela u rekordnom roku da mi sredi trajnu boravišnu i radnu dozvolu, dobio odlično plaćen posao i naprečac odlučio da zauvek kažem zbogom sportu i košarci.Sada više ni rekreativno ne igram sa drugarima, samo pratim dešavanja u sportu koji zauvek ostaje moja velika ljubav – nastavlja popularni Mujdan, sjajni košarkaš koji je svojim zakucavanjima, lucidnim potezima i srčanošću, lagano osvajao srca brojnih ljubitelja igre pod obručima i ostavio neizbrisiv trag u dresu Proletera i jednoj epohi zrenjaninske košarke.

– Imam još jednog sina, jedanaestogodišnjeg Alena, koji živi kod mene u Austriji, počeo je da trenira košarku i za sada mu dobro ide.Vrlo često sam na putovanjima i pored brojnih poslovnih obaveza, jednostavno takav sam, moje poimanje života je uvek rad i uživanje. Pravi avanturista, kakav sam oduvek i bio – uz prepoznatljiv osmeh na licu napominje Mujdan, prisećajući se brojnih zgoda i nezgoda i anegdota iz igračkih dana.

– Za grad Zrenjanin me naravno vežu brojne lepe uspomene i zbog toga često svratim, moj pomenuti prijatelj, Mirko Pantelić, ima svoju lađu, pa često zajedno sa njim krstarim rekom Tisom…To su nezaboravni trenuci opuštanja i uživanja i nikada mi nije teško, da prevalim stotine i stotine kilometara, svratim na par dana i kako se to kaže „napunim baterije“ – dodaje na kraju Almir Mujdanović…

Pročitajte još

received_604000584250331

KAD IH DARKO SPREMI

Zlatni oreol srpskih basketaša, prvaka sveta iz Antverpena, nadvio je zemlju Srbiju i košarkašku javnost ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>