26. 03. 2023.
Home / Ostali sportovi / ŠARMATNA DAMA, PRAVI „GAZDA“ U RINGU
Amela 7

ŠARMATNA DAMA, PRAVI „GAZDA“ U RINGU

Amela Melegi, šarmatna, mlada dama iz Zrenjanina obožava boks, koji se rekreativno bavi sedam godina, a svoju veliku ljubav prema „plemenitoj veštini“ pretočila je u posao bokserskog sudije u ringu.

– Zaista obožavam boks, od 2009. godine aktivna sam u njemu, doduše kao rekreativac, ali sam zahvaljujući sjajnim stručnjacima i mojim drugarima sa kojima se svakodnevno družim na treninzima, uspela da proniknem u sve tajne ovog zanimljivog sporta.Ranije sam se bavila fitnesom i plivanjem, redovno trčim, a sada je boks moja glavna sportska preokupacija – započinje priču Amela.

Amela 1

Mada su je ubeđivali da kao takmičar započne sportsku karijeru, odlučila se da deli „pravdu“ u ringu i otvori novu stranicu svoje sportske karijere.

– Kada su mi prijatelji predložili, izgledalo mi je sasvim neobično i nisam sebe videla u ringu kao sudija, ali već prvi mečevi sa „leptir mašnom“ probudili su u meni impuls koji traje i mogu reći da sam se skroz pronašla u ulozi sudije u boksu.Usledili su brojni seminari, stručna usavršavanja i sve to veoma aktivno traje poslednjih godinu dana – nastavlja priču šarmatna Zrenjaninka, koji ima ambicije da jednoga dana sudi velike profi bokserske mečeve.

Amela 8

– Nije baš uobičajena slika da dama sudi bokserske mečeve, ali nas ima i u ovom sportu.Nisam sigurna koliko u svetu boksa ima dama sudija, ali je novi talas kod nas „izbacio“ nekoliko talentovanih žena sudija, tako da nas samo u Vojvodini ima sedam.Sudim mečeve i damama i muškarcima i zaista imam velike ambicije, jer sam se, kako se to kaže, potpuno pronašla u ovom poslu.Obožavam da putujem, a ukoliko budem još napredovala, otvaraju se novi vidici i mogućnosti da jednoga dana sudim internacionalne mečeve.Boks kao sport, mada nije u žiži medijske popularnosti, oduvek ima svoje fanove i veliki je broj talentovanih mladih boksera, naročito žena koje se aktivno bave i imaju velike ambicije.

Amela 4

Amela, kako bi održavala top formu, svakodnevno trenira i u ringu provodi po nekoliko časova.

– To je naravno sve samo vid rekreacije, ali kroz aktivan bokserski trening želim da budem uvek „fit“ i spremna za velike izazove.Svakodnevno se u ringu nešto novo nauči, a saveti mojih drugara koji su ili aktivni bokseri ili treneri, itekako dobro dođu.Naravno da ih nikada neću zaboraviti, čak ni kada postanem poznati internacionalni sudija, koji će u ringu deliti pravdu najpoznatijim svetskim profesionalcima – uz osmeh nastavlja Amela Melegi….

Amela 3

Pročitajte još

image_6483441 (19)

KARATISTI ZADRUGARA SJAJNI U ARANĐELOVCU I STAROJ PAZOVI

Tradicionalni međunarodni turnir u Aranđelovcu, pod nazivom Aranđelovac open, na kojem je učestvovalo 700 takmiara ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>