02. 12. 2022.
Home / Hendi sport / DEVETI INKLUZIVNI KAMP – „ČARDAK 2016“
ucesnici inkluzivnog kampa na cardaku 2016

DEVETI INKLUZIVNI KAMP – „ČARDAK 2016“

Udruženje „Suncokret“ kao nosilac projekta i Karate klub „Zrenjanin“ kao partner, zajedno su uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku I demografiju, Grada Zrenjanina i Kompanije “Dijamant” organizovali deveti po redu inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari.

Udruženje za pomoć MNRO „Suncokret“ i Karate klub Zrenjanin pozitivan su primer udruživanja i međusobne saradnje na ovim prostorima koja traje već devet godina i to veoma uspešno, na zadovoljstvo i dece i roditelja.
-Na ovakvim kampovima zajedničke aktivnosti i timski rad su posebno naglašeni. Zajednički treninzi, druženja učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobama sa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti, kaže Izabela Prec iz Udruženja „Suncokret“ , koja je koordinirala radioničarskim aktivnostima.

panorama cardaka

Za brojne aktivnosti na ovogodišnjem, devetom kampu koji se tradicionalno održao na Deliblatskoj Peščari u ŠRC „Čardak“ u periodu od 26. do 31. jula, bili su zaduženi volonteri Udruženja „Suncokret“ i Karate kluba „Zrenjanin“: Izabela Prec, Andrea Maka, Bojana Vidović, Milan Kordin, David Vuletaš, a lekarski nadzor tokom kampa poveren je Dr Ivanu Lukiću.

-Ovogodišnji kamp okupio je dvadesetak sportista, članova, volontera i trenera Karate kluba „Zrenjanin“ i Udruženja „Suncokret“, a primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko-rekreativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa njihovim vršnjacima koji nemaju problema u razvoju. U proteklih osam godina kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 550 sportista, kaže Simo Salapura, koordinator kampa.

treniranje

Poseban kuriozitet na ovogodišnjem kampu bilo je druženje za članovima Evropskog omladinskog tamburaškog orkestra koji su uporedo boravili na Čardaku i koji su priredili poseban koncert za kampere iz Zrenjanina. Takođe, u okviru kampa imali smo zajedničko druženje i sa košarkašicama i košarkašima iz Elemira koje predvodi trener Trtica što je dodatno upotpunilo značenje i značaj termina „inkluzija“.
Partneri u realizaciji 9. Inkluzivnog kampa bili su još i Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“ i Specijalistička ordinacija medicine sporta „Sportrehamedica“.

druzenje sa evropskim tamburaskim orkestrom

Pročitajte još

galic

Milovan Galić prvi na Državnom prvenstvu

Milovan Galić iz Žitišta osvojio je prvo mesto na Državnom prvenstvu u boćanju sa ekipom ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>