12. 08. 2022.
Home / Fudbal / ZRENJANINAC MARKO MASTILO UZDANICA VRŠČANA
Mastilo ili ova za naslovnu

ZRENJANINAC MARKO MASTILO UZDANICA VRŠČANA

Dvadesetogodišnji supertalentovani vezni fudbaler, Marko Mastilo, koji je prošao fudbalsku školu Banata, u rodnom Zrenjaninu, jedna je od glavnih uzdanica Fk Vršac, koji se takmiči u Srpskoj ligi grupa Vojvodina, ili trećem ligaškom rangu takmičenja.

– Zaista sam prezadovoljan uslovima u Vršcu, koji je jedan od najstarijih srpskih klubova, osnovan još 1913. godine.Svi mi igrači koji nismo iz Vršca, imamo lep smeštaj, ishrana je u sjajnom restoranu i zaista uslovi za rad i napredak mladih igrača su fenomenalni, na čemu najviše insistiraju treneri Andrija Ferlez i Aleksandar Balog – započinje priču Marko, koji je prve fudbalske korake načinio u rodnom gradu i čuvenoj Banatovoj školi.
Posle Zrenjanina, iako još kao golobradi tinejdžer, nastupao je za ekipe BSK-a iz Borče, Slavije iz Sarajeva i Doline iz Padine.

Mastilo 7
– Igram na poziciji veznog igrača, trudim se da iz sezone u sezonu unapredim svoju igru i zahvaljujući velikom trudu i radu na treninzima, želji i htenju koje mi ne nedostaju, mislim da mi to polazi za nogom… Ali nije moje da o tome sudim, tu su fudbalski stručnjaci, na kojima je da procene moje kvalitete – nastavlja priču mladi fudbaler, kome je fudbalski uzor, reprezentativac Engleske, Stiven Džerard.

Mastilo 5
– Dostići vrhunac u fudbalu je zaista teško i neophodno je jako puno odricanja i rada, mada je ponekad i sreća jako bitan faktor. Nadam se da će se i meni osmehnuti i da ću napraviti lepu fudbalsku karijeru.Maštam o tome da jednoga dana zaigram na nekom od terena u Engleskoj, obožavam engleski fudbal, a uopšte nije bitno u kom bi to klubu bilo – iskren je Marko Mastilo, uz napomenu da je vrlo čvrsto na zemlji i da su mu misli trenutno okrenute ka ekipi Vršca za koju nastupa.

Mastilo 3
– Vršac ove godine ima zaista dobru ekipu, klub je sjajno organizovan i stabilan i ubeđen sam da ćemo igrati dobro u trećeligaškoj konkurenciji, a konture igre se već naziru, mada je pripremni rok još uvek u toku.Iako sam u veznom redu, obožavam da se pridodam napadu, da dejstvujem iz drugog plana i zatresem protivničku mrežu – dodaje na kraju Marko Mastilo, koji se kao strelac dokazao u svim ekipama za koje je nastupao.

Pročitajte još

received_542693300660584

MATIJA TOMOVIĆ U ZADRUGARU IZ LAZAREVA

Na preporuku svog nekadašnjeg trenera u Radničkom iz Zrenjanina, Vladimira Grbušića, Matija Tomović, talentovani fudbaler, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>