12. 08. 2022.
Home / Intervju / ZRENJANINAC BRANISLAV IVKOVIĆ SARADNIK FONDACIJE PRINCEZE OD MONAKA CHARLENE…..
Branislav Ivković 3 u privatnom avionu na letu za Australiju

ZRENJANINAC BRANISLAV IVKOVIĆ SARADNIK FONDACIJE PRINCEZE OD MONAKA CHARLENE…..

Mnogo radim, putujem, ali i uživam…

Svetski čovek, ali i večiti putnik… Tako bi u samo nekoliko reči mogla da se opiše biografija Branislava Ivkovića, rođenog u Zrenjaninu, koji već godinama živi na relaciji Monako, Južnoafrička Republika, Zrenjanin.

– Za svaku ovu destinaciju u proseku su rezervisana po tri meseca tokom godine, a sve ostalo su brojna putovanja, poslovne obaveze vezane za rad u Fondaciji princeze od Monaka, čiji sam saradnik. Naravno da prijaju sve te obaveze, kontakti i upoznavanja sa svetski poznatim imenima širom sveta, ali obožavam i onaj period, kada sam u rodnom Zrenjaninu, gde sa suprugom Majom Avdić, koja je inače diplomirani ekonomista po struci, radim u našoj školi lepog plivanja, koja se zove “Viktoria”. Kod nas je oko 140 klinceza i klinaca, koje podučavamo pravilnom i lepom plivanju i to sva četiri stila – započinje priču Branislav Ivković, nekadašnji aktivni sportista, plivač, vaterpolista i kasnije trener i stručnjak sa svetskom reputacijom.

Branislav Ivković 4 u Bundestagu

– Mada sam igrao i vaterpolo, plivanje je zaista moja velika ljubav. Počeo sam u Plivačkom klubu Proleter, praktično od njegovog osnivanja i danas imam člansku kartu sa rednim brojem 002!!!
Kasnije, od 1992. godine, karijeru sam nastavio u Južnoafričkoj Republici, gde sam radio kao trener plivanja na Univerzitetu u Pretoriji. Poznato je da ova zemlja ima odlične plivače, tamo je plivanje četvrti sport, posle ragbija, kriketa i fudbala. Upornim radom i maksimalnim zalaganjem, skrenuo sam pažnju na sebe i postao stručni savetnik reprezentacije Južnoafričke Republike. Moja uža specijalnost je tehika plivanja, a nacionalni tim ove zemlje pripremao sam za olimpijadu u Londonu, a i ove godine sam bio sa njihovim plivačima na olimpijskim pripremama u Italiji, u Peskari, gde je akcenat bio na specifičnim tehničkim detaljima plivanja, jer moja uža specijalnost je “taktika, tehnika, i strategija plivanja” –nastavlja priču Branislav, uz napomenu da je veoma srećan što i pored brojnih drugih poslovnih obaveza, ima svoje mesto u plivačkom sportu.

Upravo zahvaljući stručnom radu, imao je tu čast da svojevremeno u Južnoafričkoj Republici upozna sadašnju princezu od Monaka, Charlene ( Šarlin ).

Branislav Ivković 7 princeza od Monaka Charlene

– Bila je zaista odlična i veoma talentovana plivačica. Insistirala je da joj budem lični trener, pa smo dve godine proveli zajedno u Ričard Beju, živela je u mojoj kući, naporno smo trenirali i rezultati su bili vidljivi, Šarlin je bila višestruka pobednica Svetskog kupa, učesnica olipijskih igara u Sidneju. Onda su usledili problemi sa povredom, u međuvremenu je upoznala princa Alberta i usledila je selidba u Monako. Princeza Charlene se međutim nije puno promenila, insistirala je da nastavimo poslovnu saradnju, pa sam i ja, kao deo njenog kabineta proveo u Monaku nekoliko godina. Kao deo tima učestvovao sam i u organizaciji venčanja, ali pre svega njegove reprize u Južnoafričkoj Republici. Osnovala je Fondaciju, čiji sam najbliži saradnik, mnogo putujem i radim, ali i uživam, to je zaista fenomenalan posao i radim ga sa velikom energijom i entuzijazmom. Na primer Fondacija princeze od Monaka, je 2011. godine za decu Nemačke, prikupila 14 miliona evra, imali smo fenomenalna druženja sa Franciskom, Borisom Bekerom, Vladimirom Kličkom i još brojnim svetski poznatim imenima iz sveta sporta, koji su podržali akciju Teleton…

Branislav Ivković 2 sa Borisom Bekerom

– Sa velikim pijetotom ističem prijateljstvo, ali i poslovnu saradnju sa princezom Charlene. Ona se zaista nije mnogo promenila… Vrlo često i sama učestvuje u brojnim humanitarnim akcijama, a i svoju decu, blizance, Gabrijelu i Žaka, vaspitava kao da su u pitanju obična deca, a ne prestolonaslednici. Ona insistira na njihovom bezbrižnom detinjstvu, uz edukaciju na engleskom i francuskom jeziku, a praktično njihova jedina obaveza jeste poštovanje kraljevskih obroka, koji se serviraju tačno u određeno doba dana i ne smeju se izbeći – dodaje na kraju Branislav Ivković, koji je, osim kada je zbog posla, u Monaku obavezno dva puta tokom godine privatno prisutan, za princezin rođendan i na dan državnosti….

– To su divni momenti, koji se jednostavno ne propuštaju – uz osmeh zaključuje Branislav.

Branislav Ivković 5 sa poznatim bokserom Kličkom

Pročitajte još

13029657_776739575793609_6147284415776116920_o

EVROPSKO PRVENSTVO RAKETNIH MODELARA

Grad Zrenjanin, u srcu Banata, na Begeju, domaćin je velike sportske manifestacije, Evropskog prvenstva u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>