31. 01. 2023.
Home / Fudbal / Učešče “Čuke” u kvalifikacijama Lige Evrope
Milan-Lesnjak-i-Vladimir-Matijasevic-1024x711

Učešče “Čuke” u kvalifikacijama Lige Evrope

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević je u razgovoru za klupski sajt prokomentarisao učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, početak prvenstva, kao i aktivnosti u prelaznom roku.

O Vidotonu i šampionatu?

“Posle svega viđenog, očigledno da je presudio rezultat prve utakmice. Dobro smo počeli sinoć, na vreme postigli prvi gol… Ipak na kraju nismo uspeli da dođemo do rezultata kojem smo se nadali. Videoton je iskusna ekipa. Imala je veliku prednost, samim tim i dovoljno prostora da bude strpljiva i da čeka svoju šansu. Nismo imali snage da jurimo rezultat iz prvog susreta. Igračima čestitam zbog načina na koji su odigrali jučerašnji meč. Borili su se, pokazali, karakter i želju da prođu dalje. Zbog toga mogu da budem zadovoljan. U nedelju počinje prvenstvo, tako da kompletnu energiju i koncentraciju usmeravamo ka ostvarenju naših ambicija u predstojećem šampionatu. Klub će u tome maksimalno podržati igrače i stručni štab”

O ambicijama?

– Na prvom mestu, plasman u Evropu i to podrazumeva vrh tabele. Isto se odnosi i na takmičenje u kupu. Paralelno sa takmičarskim ciljevima, želimo da ponovo afirmišemo mlade igrače, pružićemo im priliku da se nametnu i da se izbore za mesto u ekipi. Čukarički ima sistem koji za sada donosi pozitivne rezultate. Na nama je da pokušamo da taj sistem učinimo boljim i da ga unapredimo u odnosu na realne mogućnosti i okolnosti.

O prelaznom roku?

“Očekujem dolazak još dvojice igrača. Biće i odlazaka. A uskoro ćemo i konkretno o imenima”.

Konferencija za medije povodom prve utakmice u prvenstvu, koju Čukarički igra u nedelju od 20 časova protiv Radničkog u Nišu, održaće se sutra od 9 sati i 45 minuta u Press centru našeg stadiona. Na konferenciji će govoriti šef stručnog štaba Milan Lešnjak i jedan od prvotimaca.

Pročitajte još

Brz i prodoran Branislav Šer iz Titela

FUDBALER SA OSMEHOM

24-šnji Branislav Šer iz Titela na Tisi, uspešno u Bosni gradi sportsku karijeru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>