28. 06. 2022.
Home / Košarka / NIČE NOVI KOŠARKAŠKI TEREN U NASELJU “RUŽA ŠULMAN”
fotografija01

NIČE NOVI KOŠARKAŠKI TEREN U NASELJU “RUŽA ŠULMAN”

“Jednom su sadili lipu stari Nestorov, gosn. Čeda i još jedan. Bio sam nov u tom stripu, komšijin mali kog su pustili da gleda. Stari Nestorov, potpalivši korov, tad reče mi: Ti si mlad, ti ćeš dospeti za taj hlad”….

Baš kao u stihovima Đorđa Balaševića, samo sa nekom novom energijom i za neke nove klince iz kraja u kojem je i sam odrastao, Zrenjaninac Dejan Kepić, poznatiji po nadimku Kepara, započeo je realizaciju ambiciozne ideje da u naselju “Ruža Šulman” napravi košarkaški teren….

fotografija09

–          Prva faza je realizovana, podigli smo koš i okačili tablu sa obručem….Sledeća faza je ravnanje terena i asfaltiranje, a zatim sledi postavljanje specijalnog tartan sloja, čime će ideja biti realizovana u potpunosti – zadovoljno priča Dejan, koji je okupio svoje drugare iz kraja, koji su svesrdno pomogli da se konstrukcija koša profesionalno ankeriše i zatim postavi tabla sa obručem.

–          I mi smo ovde, kao klinci pikali loptu na improvizovanom drvenom košu, ideja je da mojim sinovima i ostalim klincima koji su svakodnevno ovde na igralištu, omogućimo bolje uslove.Teren je već osvetljen i kada dođe specijalni sloj tartana, sam sebi ću reći da je cilj ostvaren, a srce će biti puno kada krajem jula organizujemo turnir u basketu – dodaje Dejan Kepić, uz napomenu da su njegovu inicijativu podržali Dule Ugarković, koji je svojim kamionom prevezao šljunak, cement i sav ostali materijal, Bojan Kapriš i njegova bravarska radionica “Sprint” gde su urađeni svi radovi vezani za zavarivanje konstrukcije i njegova firma “Kepara” koja je finansirala kompletan projekat.

fotografija02

Pročitajte još

received_604000584250331

KAD IH DARKO SPREMI

Zlatni oreol srpskih basketaša, prvaka sveta iz Antverpena, nadvio je zemlju Srbiju i košarkašku javnost ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>