19. 08. 2022.
Home / Ostali sportovi / OTVOREN SPORTSKI TEREN U AVIV PARKU
DSC_0511

OTVOREN SPORTSKI TEREN U AVIV PARKU

Predivan sportski dan u zrenjaninskom Avivu, više od stotinu dece, malih košarkaša, atletičara, rukometaša, odbojkaša, koji su svojm silnom energijom mladih sportista rasterali tamne oblake iznad Aviv parka, tako da kiša nije pokvarila kompletan ugođaj zanimljivog dešavanja povodom otvaranja sportskog terena.

Momir Rnić, proslavljeni rukometaš i osvajač zlatne medalje na olimpijadi u Los Anđelesu 1984. godine i bronzane četiri godine kasnije u Seulu, prisećanjem na te divne dane, simbolično je otvorio teren koji će u Aviv parku koristiti rukometaši.

DSC_0049

Legenda jugoslovenske i zrenjaninske košarke, profesor Lajoš Engler, član čuvene Proleterove šampionske generacije iz 1956. godine i Dino Radončić, mladi košarkaš madridskog Reala, svojim prisustvom, uveličali su događaj i dali „zeleno svetlo“ da su i novi obruči od sada na raspologanju pre svega brojnim mališanima, budućim košarkašima.

Književnik Zoran Slavić, autor dokumetarnog filma „Šampioni iz 1956.“ prigodnim rečima obratio se brojnoj publici i sa nekoliko zanimljivih naznaka zainteresovane uveo u suštinu i sadržaj filma, koji je sniman u produkciji KK Proleter iz Zrenjanina.

DSC_0562

Posle uvodnih beseda, na teren su prvi istrčali mali rukometaši, „učenici“ trenera Zoltana Ivanjice, iz rukometne škole ORK Zrenjanin.

Vukosava Đapić Atanacković, nekadašnja reprezentativka u sprintu, sada alfa i omega u atletskom klubu AS023, postrojila je na startnu liniju svoje klince i klinceze, brojne buduće zvezde kraljice sportova, među kojima je bila i Dunja Čabrilo, učenica petog razreda osnovne škole „2. oktobar“ iz Zrenjanina, koja je na nedavno održanoj školskoj olimpijadi u Vranju, osvojila srebrnu medalju u skoku u dalj.

DSC_0206

U improvizanoj trci, naravno svi su bili pobednici, a mališani su se srećni i zadovoljni počastili slatkišima i sokićima koje je za njih pripremio Aviv.

Profesor Borko Majstorović, zajedno sa svojim košarkašima, koji su bili bronzani u Vranju, pozdravio je prisutne, uz napomenu da im se teren izuzetno sviđa i da će sigurno bar dva puta tokom nedelje rezervisati termin za trening.

Kada su talentovani košarkaši saznali podatak da će iznamljivanje terena biti besplatno i da je dovoljno samo unapred se javiti i rezervisati termin, nisu skrivali oduševljenje, baš kao što ni publika nije štedela dlanove kada su na teren istrčali mali košarkaši KK Proleter i KK Storm, koji su demonstrirali svoje umeće stečeno na treninzima tokom sezone.

DSC_0548

Nakon najmlađih, na teren su istrčali košarkaši KK Bagljaš, koji se takmiče u Drugoj srpskoj ligi i kombinovani tim veterana i budućih nada KK Proleter. U ovoj utakmici, pobedila je volja i ljubav prema košarci, uz jasnu poruku da je bavljenje sportom uvek prva opcija u životu svakog čoveka, pa makar on i običan rekreativac bio….

Kao jagoda na šlagu ugodnog nedeljnog popodneva u Aviv parku, došlo je zanimljivo takmičenje u zakucavanju, u kojem je jednoglasnom odlukom žirija kojim je predsedavao Nenad Milojković, predstavnik KSV i komesar ligaškog takmičenja, pobedio je Bojan Lučičanin, dok je najbolji u šutiranju trojki bio iskusni Dragan Lila.

Na kraju manifestacije sa simboličnim nazivom „Rio u Avivu“ u improvizovanom bioskopu pod otvorenim nebom, prikazan je film autora Zorana SlavićaBićemo prvaci sveta“.

DSC_1031

Pročitajte još

received_1412529009251720

MLADI RVAČI PROLETERA NA KAMPU U SOMBORU

Aleksandar Terzin, Marko Vasić i Stevan Kojić, rvači Proletera iz Zrenjanina, nalaze se na kampu ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>