08. 06. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / NEKADAŠNJI ŠAHISTA I KARATISTA, DANAS USPEŠAN UGOSTITELJ
Neša 0 naslovna

NEKADAŠNJI ŠAHISTA I KARATISTA, DANAS USPEŠAN UGOSTITELJ

Nenad Leontić, iz Mrđenovca kod Šapca, lepo se snašao u gradu na obalama Begeja.

Dvadesetpetogodišnji Nenad Leontić iz Mrđenovca kod Šapca, vlasnik popularnog restorana Art plus u centru Zrenjanina, pravi je primer mladog i uspešnog poslovnog čoveka, budućeg akademskog građanina i sportiste koji maksimalno podržava sportski način života i bavljenje sportom.

Apsolvent Tehničkog fakulteta na smeru informatičke tehnologije, Nenad planira da uskoro diplomu akademskog građanina stavi „u džep“, a kako sam ističe, kada je došao iz svog Mrđenovca u Zrenjanin na studije, da bi obezbedio džeparac, počeo je da u pauzama između predavanja i spremanja ispita, radi kao konobar.

Neša 1

– Zavoleo sam ugostiteljski posao i nekako sebe odmah pronašao u tome, pa otuda i odluka da se upustim u zanimljivu avanturu i sam otvorim restoran. Mada sam na početku, mogu da kažem da ide dobro i da sam zadovoljan, a svakako prijaju brojne pohvale gostiju restorana Art plus, koji su oduševljeni ukusnom hranom, bogatom ponudom i ljubaznom uslugom. Mada sam ja sportista u duši, eto i ugostiteljstvo mi za sada „ide od ruke“, ali mi je svakako primarni cilj, da završim fakultet i jednoga dana se bavim onim za šta sam se i školovao – ističe Nenad Leontić, uz napomenu da je oduvek imao afiniteta i voleo da sam istražuje i pravi razna jela u kuhinji.

Neša 2

Aktivno bavljenje sportom i ugostiteljstvo se slažu, uspevaš da postigneš sve, uz naravno učenje za poslednje ispite???

– Ma naravno, sve se može kad čovek hoće, želi i voli ono čime se bavi .Ja sam još kao klinac počeo da treniram karate, jedanaest godina sam profesionalno igrao šah, sada sam u Hornet kombant klubu u Zrenjaninu i trčim za sada polumaratone, to mi je nova preokupacija, poslednjih godinu dana, a moram da naglasim da je za trčanje najviše zaslužan moj prijatelj Ajredin Ajeti, sjajan i svestran čovek, velikog srca.

Neša 4

Imaš li želju da osim polumaratona, oprobaš svoje sposobnosti i u pravom maratonu?

– Naravno, mada za maraton moraš biti maksimalno pripremljen i fizički i psihički. Nije mala stvar istrčati 41 kilometar… Ovo sa polumaratonom je za sada ok i nemam problema da savladam 20 kilometara i evo baš se pripremam za skorašnji tradicionalni „Somborski polumaraton“. Najvažnije je, naravno u sebi gajiti sportski duh i okrenuti se sportskom načinu života, jer tada stvari postaju mnogo drugačije, lakše je ostvariti zacrtane ciljeve i ispuniti sve planirano. Ja tako funkcionišem i za sada sam veoma zadovoljan i ostvaren – zaključuje Nenad Leontić.

Pročitajte još

koncert filharmonije 10. 6. 2023.

Koncert Zrenjaninske filharmonije – Kulturni centar Zrenjanina – subota, 10. jun

KONCERT ZRENjANINSKE FILHARMONIJE Nastup filharmonije sa učenicima muzičke škole, izvođenje Betovenove 5. simfonije… – Kulturni ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>