05. 06. 2023.
Home / Ostali sportovi / U RAZGOVORU SA GRADONAČELNIKOM LENĐER O PRIPREMAMA ZA OLIMPIJADU
Lendjer_prijem_2

U RAZGOVORU SA GRADONAČELNIKOM LENĐER O PRIPREMAMA ZA OLIMPIJADU

Gradonačelnik Čedomir Janjić, zajedno sa generalnim sekretarom Sportskog saveza grada Zrenjanina, Simom Salapurom sastao se danas u svom kabinetu u Gradskoj kući sa Ivanom Lenđerom, najuspešnijim zrenjaninskim plivačem i reprezentativcem, sa kojim je razgovarao o dosadašnjim takmičenjima i planovima za predstojeće Evropsko prvenstvo u Londonu i Olimpijske igre u Riju.

Mladi sportista pomenuo je takmičenje u Luksemburgu održano u februaru, gde mu je nedostajalo 28 stotinki do olimpijske norme, ali se nada da će već na Evropskom prvenstvu uspeti da izbori bolji rezultat:
– 28 stotinki zvuči jako malo i jeste malo, ali za mene predstavlja veliki problem jer nije više u pitanju toliko fizički rad, već je potrebno mnogo rada na tehničkim detaljima, psihološkoj pripremi, uz savete nutricioniste, itd – objasnio je Lenđer, dodajući da u Zrenjaninu ostaje još nekoliko dana, nakon čega se vraća u Dubai i nastavlja sa pripremama do Olimpijskih igara, gde trenira sa Velimirom Stjepanovićem, koji ima tri A olimpijske norme.
– Trenutno imamo tri učesnika za igre, nadam se da će se taj broj povećati, pogotovo što ide Evropsko prvenstvo koje je svima cilj u ovoj polusezoni do Rija – napomenuo je ovaj plivač.

Lendjer_prijem_3

Zadovoljstvo zbog sastanka sa Ivanom Lenđerom nije krio ni gradonačelnik Janjić:
– Razgovarali smo o planovima do Olimpijskih igara i onim koji nakon toga predstoje. Dogovorili smo se da Lenđer prihvati rad u našem klubu i definitivno će naš proslavljeni reprezentativac biti deo ekipe ovde u Zrenjaninu, a siguran sam da će dati izuzetan doprinos radu u plivačkom klubu – zaključio je gradonačelnik.

izvor:

izvor:

http://sportsavezzr.rs

Pročitajte još

image_6483441 (1)

SREBRO I DVE BRONZE NA EVROPSKOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU ZA TEKVONDO MAJSTORE ZRENJANINA

Veliki uspeh postigli su takmičari Tekvondo kluba Zrenjanin na Evropskom školskom prvenstvu u borilačkim veštinama ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>