15. 05. 2021.
Home / Košarka / USPEŠNO DEBITOVAO SA NEPUNIH 15 GODINA
djurodautovic

USPEŠNO DEBITOVAO SA NEPUNIH 15 GODINA

Mladi košarkaš Đuro Dautović, upisao prve poene za seniorski tim KK Sveti Đorđe

Supertalentovani košarkaš KK Sveti Đorđe iz Žitišta, Đuro Dautović, koji će u julu mesecu napuniti 15 godina, uspešno je debitovao za seniorski tim u prvenstvenoj utakmici Prve srpske košarkaške lige protiv ekipe Crvenke i zabeležio svoje prve poene, kao senior, mada je po godinama,još uvek mlađi kadet.

Trener ekipe Sveti Đorđe, Milan Bosnić, ukazao je poverenje mladom Dautoviću i nakon utakmice i ubedljivog trijumfa ekipe iz Žitišta, veoma pohvalno govorio o njegovoj igri.

– Đuro je izuzetno talentovan košarkaš, momak za primer, dobar učenik, vredan i predan treninzima i sa nama je od početka sezone u takozvanom trenažnom procesu, a evo sad je dobio i priliku da igra i drago mi je što je to iskoristio na najbolji mogući način, osim poena, zabeležio je i po jedan odbrambeni i ofanzivni skok, dve asistencije i ukradenu loptu, tako da mu je index uspešnosti bio itekako pozitivan. Svi u klubu su naravno oduševljeni što imamo ovako talentovanog momka, koji je potpuno posvećen košarci i on svakako predstavlja svetlu budućnost za ekipu koja u nekoj bližoj budućnosti ima velike ambicije – naglasio je Milan Bosnić.

Presrećan i naravno zadovoljan što je na pravi način iskoristio ukazanu priliku, Dautović nije skrivao svoje oduševljenje:

– Veoma sam srećan i zadovoljan, ovo je za mene veliki podstrek i motiv da nastavim da još jače treniram i igram za ekipu Sveti Đorđe. Za nas mlade igrače, ovakve šanse su, kako se to kaže „suvo zlato“ i zbog toga sam se trudio da maksimalno iskoristim „minute“ u igri, a eto na kraju se ispostavilo da sam imao pozitivan index uspešnosti – kratko je prokomentarisao Đuro Dautović, koji je na utakmici sa Crvenkom imao podršku svojih roditelja i sestre, kao i saigrača iz mlađih kategorija KK Sveti Đorđe, koji su zdušno navijali za njega….

156226_10206952416548033_9149254574693266435_n

Pročitajte još

Mural-Kosarkasima-Boris-Horvat_064

KOŠARKAŠKA FAMILIJA U ZRENJANINU, OPET IMA SVOJU AVLIJU

Na mestu gde se stvarala sportska i košarkaška istorija Zrenjanina, kada je davne 1956. godine, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>