02. 10. 2023.
Home / Košarka / KK “SVETI ĐORĐE” DRUGI NA INTERNACIONALNOM TURNIRU U PRAGU
Praha 2

KK “SVETI ĐORĐE” DRUGI NA INTERNACIONALNOM TURNIRU U PRAGU

Mladi košarkaši “Svetog Đorđa” iz Žitišta ostvarili su sjajan uspeh i osvojili drugo mesto na međunarodnom turniru u Pragu, koji se tradicionalno početkom novembra odigrava u prestonici Češke.
Izabranici trenera Miroslava Kovačevića, bili su izuzetno raspoloženi u utakmici protiv domaćina ekipe BK “Brandys” i deklasirali protivnika rezultatom 167:34, ali ni to nije bilo dovoljno da se na kraju okite zlatom.U odlučujućoj utakmici, koja se igrala u ranim jutarnjim časovima, ekipa NS Stars iz Novog Sada, bila je za nijansu bolja I slavila rezulatom 81:78, što joj je bilo dovoljno za osvajanje pobedničkog pehara.

– Nikako nam ne leže utakmice u ranim jutarnjim časovima, dok smo se razbudili I razdrmali, protivnik je već stekao solidnu prednost, koju smo jurili do kraja i nismo imali sreće – rekao je kapiten ekipe Mirko Lončar.

– Važnije od samog rezultata je sjajno druženje i sa vršnjacima iz Novog Sada, sa kojima smo I doputovali u Prag, ali i sa svim ostalim učesnicima turnira.Dostojno smo reprezentovali srpsku školu košarke, a nakon odličnih utakmica mogu da konstatujem da je I drugo mesto lep uspeh.Da smo imali malo više sreće, mogli smo u odlučujućim momentima prelomiti utakmicu protiv NS Starsa u našu korist, ali nije sramota izgubiti od zbaničnog prvaka Vojvodine – naglasio je Miroslav Kovačević, trener KK “Sveti Đorđe” uz napomenu da će svi učesnici u utorak 17. novembra imati prijem u ambasadi Srbije u Pragu, zatim se voziti luksuznim brodom po Vltavi, gde će biti priređen svečani ručak, a zatim ekipa u ranim popodnevnim časovima kreće nazad za Srbiju….

Praha 1

Pročitajte još

image_6487327_1

SVETAC MARŠIRAO U VRBASU

Vrbas – Sveti Đorđe 65:81 ( 18:13, 14:30, 18:19, 17:19 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>