02. 12. 2023.
Home / Intervju / VIDEO SAM BRAZIL I MARAKANU,OSTVARIO SAM SAN

VIDEO SAM BRAZIL I MARAKANU,OSTVARIO SAM SAN

 

Priča dana

Kada vam se ostvari ono o čemu ste ceo život maštali i priželjkivali, slobodno možete reći da ste na vrhuncu, da ste uspeli. Tako se upravo, oseća uspešni zrenjaninski biznismen, nekadašnji sportista i rvač, Željko Malušić, koji je  putovanjem u Brazil, krajem prošle godine, ostvario dečački san.

  • Presrećan sam zaista, video sam i doživeo puno lepih stavri, a ono što je najvažnije, ni u jednom segmentu me ova idilična zemlja kafe, fudbala i sambe, nije  razočarala, tj. srušila moj „san“ o njoj. Video sam čuvenu Marakanu, obzirom da fudbal obožavam i da mi je „bubamara“ uz moje čilaše, najveća pasija u životu – naglašava Željko.

Rukovođen mudrom narodnom izrekom „ Ko ne voli konje, ne voli ni ljude…“ ambiciozni Malušić, uspešno brodi između brojnih svakodnevnih poslovnih obaveza,  rukovodi ozbiljnim preduzećem za transport, a njegovi kamioni krstare drumovima širom Evrope i brojnih  pasija kao što su jahanje, obilazak ergele konja u blizini Zrenjanina, pikanje lopte sa drugarima i za “svoju dušu”, viđanja sa prijateljima iz sveta rvanja….

  • Potrebna je velika energija, ali ja je imam i dan mi je suviše kratak da bih ostvario sve što zamislim i zaželim, ali zato sam uvek u pokretu, kako se to kaže.Vrlo često istovremeno obavljam nekoliko poslova, a nađem  vremena i za neko putovanje. Brazil, sam dugo i isrcpno planirao, svaki detalj je bio preciziran i zbog toga sam posebno srećan, jer se osećam nekako ispunjen i ostvaren. E sad ima tu još nekih ideja, ali o njima neću sada, tek kada ih realizujem, pričaću – uz smešak ostaje zagonetan nekadašnji rvački šampion, veliki humanitarac i čovek koji svesrdno podržavai pomaže mlade i uspešne sportske talente u rodnom gradu i okolini.

Tokom protekle godine, ogromnim ličnim zalaganjem animirao je brojne poznate i takođe humane ljude, među kojima je svakako i njegov lični prijatelj Dušan Bajatović i pomogao mladom Zrenjanincu Milanu Srdiću, koji je u Moskvi uspešno operisan, posle teške saobraćajne nesreće, kada je ostao u invalidskim kolicima.

  • Milan je primer poštenog mladića, uspešnog sportiste, koji je iako hendikepiran tom tragedijom, odličan student, sportista i sin dobrog čoveka, Zorana Srdića, koji je bio sjajan fudbaler i kapiten zrenjaninskog Proletera. Ljudski je bilo angažovati se, priteći u pomoć i drago mi je što smo sakupili novac i Milana poslali na operaciju u Moskvu.On je, iako još uvek u kolicima, sada puno bolji, kandidat je za paraolimpijske igre u Riju 2016. godine u bacanju koplja – dodaje Željko Malušić, inače pasionirani ljubitelj konja i fijakera i višestruki šampion Srbije u ovoj disciplini.

Kada uzjašem svog konja, tek tada postajem svoj i potpuno svestan uživanja u životu. Jahaje je možda i najlepši sport na svetu, a ljubav prema konjima, jednostavno se ne može opisati, to se mora doživeti – dodao je na kraju Željko.

Pročitajte još

OZBILJNA SUBOTIČKA PROZIVKA 51 OSVOJENA MEDALJA PLIVAČA PROLETERA

51 medalja! 🥇🥈🥉 Prozivka 2023 Subotica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *