02. 12. 2023.
Home / Ostali sportovi / SEDMI PO REDU ZRENJANINSKI POLUMARATON

SEDMI PO REDU ZRENJANINSKI POLUMARATON

Zrenjanin u duhu trčanja

Dečijom trkom kroz glavnu ulicu,u Zrenjaninu je započeo sedmi po redu, Zrenjaninski polumaraton, koji je i ove godine okupio više od 800 učesnika koji su se nadmetali u četiri discipline: polumaratonu, na stazi od 21 kilometar, trci zadovoljstva na 7 kilometara, štafetnoj trci 3×7 kilometara i po prvi put nordijskom hodanju na 7 kilometara.

Pobednici polumaratonske trke bili su prvak Srbije u trčanju na duge staze Đuro Borbelj iz Apatina i Ivana Živković iz Beograda.

Borbelj je stazu istrčao u vremenu 1:14:05, dok je Živkovićeva zabeležila rezultat od 1:27:46., polumaratonsku
trku završilo je 239 takmičara, drugo mesto osvojio je Vjačeslav Sokolov iz Novog Sada, a treće član zrenjaninskog Atletskog kluba AS 023 Nemanja Đurić, koji je ujedno i najuspešniji domaći takmičar. U ženskoj konkurenciji, drugoplasirana je Aleksandra Pejić, dok je treće mesto zauzela Jasna Radivojev.

Trku zadovoljstva uspešno je istrčalo 460 učesnika, štafetnu trku 24 i nordijsko hodanje 14, a pored nekoliko majki koje su trčeći, u kolicima gurale svoje bebe, najstariji učesnik je bio osamdesetdevetogodišnji Vlada Stevanović iz Beograda, koji je redovan učesnik Zrenjaninskog polumaratona.

foto: grad Zrenjanin

Pročitajte još

OZBILJNA SUBOTIČKA PROZIVKA 51 OSVOJENA MEDALJA PLIVAČA PROLETERA

51 medalja! 🥇🥈🥉 Prozivka 2023 Subotica