02. 12. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / OTADŽBINA I PORODICA, PA TEK ONDA SVE DRUGO

OTADŽBINA I PORODICA, PA TEK ONDA SVE DRUGO

Dani porodice u selu Perlez

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević, otvorio je tradicionalne treće po redu Dane porodice u selu Perlez, kod Zrenjanina. Više hiljda ljudi, uz ministarke u vladi Srbije, Dariju Kisić Tepavčević i Danicu Grujičić i ostale ugledne zvanice iz svih krajeva Srbije, iz sveta politike, nauke, kulture, sporta, došli su da uveličaju manifestaciju koja snaži i jača porodicu i osnovni je podsticaj lepšeg i radosnijeg života, a snažan je zamajac i energija novim naraštajima i mladim porodicama. – Odlična ideja, došli smo iz Kruševca da podržimo manifestaciju, jer porodica je osnov svakog uspeha i sreće – kaže mlada majka iz ovog grada, uz napomenu da je u Perlez došla sa suprugom i ćerkicom. Nadmetanje u brzom hodanju na štiklama mladih mama, bračni maraton i šprint, za one sa najdužim i najkraćim bračnim starusom, kao i razne edukativne dečije radionice, samo su deo dvodnevnog, lepo zamišljenog porodičnog manifesta u tipično banatskom selu, Perlezu na obali Begeja. Na desetinama reklamnih štandova predstavljeni su proizvodi, od kolača do raznih slanih poslastica, dečiji radovi, baloni u raznim bojama, ukrasni predmeti, igračke.

– Slavimo život, brak, instituciju porodice, slavimo ove dečije osmehe, a kada su deca nasmejana, život ima energiju, smisao, budućnost – uz osmeh ističe mlada majka ponosno gurajući kolica sa bebicom.

– Ne diraj mi majku, ni rečima, a kamoli… – započeo je stihom svoju pesmu Mateja, učenik osmog razreda osnovne škole, ističući da je majka stožer svake porodice.

Glumac Predrag Vasić, popularni mali Stanoje iz Montevidea, nadahnuto i emotivno najavljivao je govornike i učesnike u manifestaciji koja je privukla pažnju cele Srbije.

– Ma nije samo voz stao u Perlez, deca se rađaju, neki novi ljudi stasavaju i zato ljubimo naše majke i očeve, decu, braće i sestre, živeo nam ovaj dobroćudni Perlez, Banat, Vojvodina, živela porodica i naša Srbija – naglasio je potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, koji je zajedno sa dve ministarke obišao sve štandove pored Begeja.

63 GODINE U BRAKU

Meštanin Perleza Luka Sladojević, poneo je oreol bračnog maratonca, jer je 63 godine u srećnom braku, ima dvoje dece i četiri unuka i kako kaze najsrećniji je i najbogatiji čovek, jer čuva svoje blago, a to je porodica.

Pročitajte još

Najave programa Kulturnog centra Zrenjanina do 9. 11. 2023.

Najave programa Kulturnog centra Zrenjanina do 9. 11. 2023.