24. 09. 2023.
Home / Rukomet / Srušen deceniju dug rekord iz Beograda, velika čast za Tanju Medved
Ferencvaros_F4_2023

Srušen deceniju dug rekord iz Beograda, velika čast za Tanju Medved

Vikend za nama obeležio je završni turnir Lige šampiona u konkurenciji dama, u kojoj je Srbija imala svoje predstavnike, kako na terenu, tako i van njega.

Nekadašnje reprezentativke Srbije, Andrea Lekić i Dragana Cvijić, bile su nadomak senzacije koje bi osvajanje trofeja sa Ferencvarošom bilo, ali ih je u tome sprečio novi-stari šampion, ekipa Vajpersa.

Ono po čemu će Srpkinje svakako biti upamćene jeste činjenica da su bile deo rušenja dva Svetska rekorda u posećenosti ženskog rukometa s obzirom da je rekord pre polufinala u Budimpešti držao Beograd i finale Svetskog prvenstva između Srbije i Brazila igrano u beogradskoj Areni.

Velika čast za Rukometni savez Srbije, Tanja Medved delegat

Legendarna srpska rukometašica, sada predsednica Gradskog rukometnog saveza grada Novog Sada, Tatjana Tanja Medved, obavljala je ulogu EHF delegata na polufinalnoj utakmici između Đera i Vajpersa, ali i velikog finala, dan kasnije, na duelu Ferencvaroša i Vajpersa.

Tanja Medved izuzetno je cenjena u međunarodnim okvirima, kako zbog svoje igračke karijere, tako i zbog posvećenosti poslu delegata, ali i svim rukometnim funkcijama koje obavlja i na osnovu kojih radi na razvoju rukometa.

Ono što nju lično ispunjava najviše kako je nedavno izjavila za EHF jeste rad sa decom i napredak dečijeg rukometa, a čemu možemo da svedočimo kroz promociju rukometa među decom školskog uzrasta kojih je na teritoriji Vojvodine i grada Novog Sada sve više zahvaljujući Tanjinom radu.

Photos credit: Jozo Cabraja/kolektiff/EHF

Izvor: RSS

Pročitajte još

DSCF8540

Partner za budućnost – SRL i Voda Vrnjci

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije danas je potpisan sporazum o saradnji, prema kojem je Voda ...