24. 09. 2023.
Home / Rukomet / Juniori nastavljaju pripreme za SP, Šabac i dalje baza
Naslovna_juniori_0623

Juniori nastavljaju pripreme za SP, Šabac i dalje baza

Muška juniorska reprezentacija ulazi u pretposlednju fazu priprema pred put u Grčku na Svetsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Kao i u prethodnoj fazi, baza će biti u rukometnog gradu, Šapcu, koji je po svemo do sada urađenom, prijao selekciji Đorđa Teodorovića.

”Prva faza okupljanja juniora je razgalila srca svima koji su u njoj ucestvovali. Momci i stručni štab su se toliko zaželeli zajedništva i rada u reprezentaciji, da je to bilo primetno u svakom pokretu, razgovoru i na samom treningu. Uz ovakvu atmosferu u timu, zaista je pravo uživanje baviti se uigravanjem za najveću rukometnu smotru u ovoj konkurenciji”, započinje selektor ”Orlića”.

Uprkos tome što je iza većine momaka teška rukometna godina, urađeno je i postignuto više od planiranog.

”Posle napornih sezona u svojim klubovima, impozantan je pristup igrača i ljubav koju pokazuju prema obavezama u dresu sa nacionalnim grbom. Profesionalnost i rodoljublje su obeležili naše prvo okupljanje u Šapcu. Veliko hvala svima što na taj način doživljavaju nacionalni tim.”

Pravljenje plana i spiska za drugi deo priprema, ipak, nije prošao bez kadrovskih problema sa kojima se suočio stručni tim Đorđa Teodorovića.

Dodic_juniori_0623

”U drugoj fazi će spisak biti skraćen na 19 imena i nadamo se kontinuitetu u kvalitetnom pristupu i radu. Nažalost, nemoguće je da sve prođe bez izazova koji se usputno pojavljuju. Povreda Brane Mirkovića je ipak takvog obima da neće moći da se zaleči za Svetsko Prvenstvo. Momak pred kojim je sigurno svetla budućnost, svojim kvalitetom, pristupom i pripadnošću nacionalnom timu, ulazio je apsolutno u najuži izbor kandidata za takmičenje u Grčkoj i Nemačkoj, i mi mu od sveg srca želimo brz oporavak i što uspešniji povratak na teren. Takođe, hronična povreda kolena Stefana Dodića je takva da su u ovom momentu šanse za njegovo učešće na planetarnom šampionatu za juniore, minimalne. Međutim, Stefan oseća izraženu pripadnost ovoj selekciji, i učiniće sve kako bi i on bio deo naše takmičarske ekspedicije koja će put Atine krenuti 19. juna. Vremena je malo, ali će svi koji su uključeni u Stefanov oporavak, dati sve od sebe kako bi ljubitelji rukometa mogli da uživaju u njegovom nastupu.”

Sezona nije za sve završena i to utiče na plan i program priprema juniorske selekcije.

”Dodatne probleme u drugoj fazi priprema nam zadaje kalendar takmičenja. Tri važna ”šrafa” u ovoj selekciji, Luka Rogan i Simo Šijan iz Vojvodine, kao i Veljko Čabrilo iz Dinama, učesnici su nacionalnog finala Kupa. Dve finalne utakmice u ovom takmičenju će biti odigrane 8. i 11.juna. Ipak, nemamo nikakvu sumnju da ćemo i u drugoj fazi priprema za SP, od 5. do 10.juna, uraditi sve što je u našoj moći da državni tim pripremimo najkvalitetnije moguće. Dve test utakmice sa Slovenijom, 9. i 10.juna, biće jasan indikator gde se trenutno nalazimo i na čemu treba poraditi u poslednjoj fazi priprema od 13. do 18.juna. U tih pet poslednjih dana pred put u Grčku, reprezentacija će, nadam se, prvi put biti kompletna i spremna za završno uigravanje. Bez dileme, uz sve izazove i poteškoće, pozitivni smo i sa velikom motivacijom krećemo u sledeću fazu priprema”, zaključio je Teodorović.

Spisak juniora koji su pozvani za ovu fazu priprema, možete preuzeti OVDE.

Izvor : RSS

Pročitajte još

DSCF8540

Partner za budućnost – SRL i Voda Vrnjci

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije danas je potpisan sporazum o saradnji, prema kojem je Voda ...