24. 09. 2023.
Home / Ostali sportovi / OSAM MEDALJA NA EVROPSKOM KARATE PRVENSTVU U BEOGRADU
IMG_1191

OSAM MEDALJA NA EVROPSKOM KARATE PRVENSTVU U BEOGRADU

Tradicionalni 36. Evropski karate šampionat i Evropski Kup za decu održan je u Beogradu, uz učešće takmičara iz 30 zemalja.

Karate klub iz Banatski cvet iz Zrenjanina, na prestižnoj evropskoj smotri karatea, predstavljali su Sandra Bundić, Helena Šimon, Goran Samolovac, Srđan Marić, Filip Mihajlović, Matija Petrašku i Danilo Lisica.

Sandra Bundić i Goran Samolovac su na šampionatu učestvovali i kao sudije, dok je Srđan Marić bio oficijalni fotograf šampionata.

U pojedinačnoj konkurenciji, Sandra Bundić je u kategoriji seniora osvojila srebrnu medalju u discipline kate, Goran Samolovac u kategoriji veterana zlatnu, u disciplini kate, dok je tri srebrne medalje osvajio u disciplinama borbe, ko-go, fuku-go, a u kategoriji seniora, Srđan Marić je osvajio bronzu u disciplini borbe.

U ekipnim mastupima, muški seniorski tim, u sastavu Nenad Ɖuričić KK Crvena Zvezda, Srđan Marić i Filip Mihajlović KK Banatski cvet, osvojili su srebrnu medalju za Srbiju.

Kada se na kraju podvuče crta, Zrenjaninci su u svoj grad na obalama Begeja, doneli osam medalja, po jednu zlatnu i bronzanu i šest srebrnih, a Karate klub Banatski cvet u svojoj bogatoj riznici sa Evropskih šampionata poseduje, tri zlatne, šest srebrnih i osam bronzanih medalja.

foto: KK Banatski cvet

Pročitajte još

image_6483441 (17)

DUNJIN BRONZANI PEŠTANSKI PLES

Reprezentativka Srbije, Dunja Rajić, na međunarodnom, tradicionalnom turniru u Budimpešta open u prestonici Mađarske, na ...