24. 09. 2023.
Home / Rukomet / Srbija dobila rivale za EP 2024
Naslovna_RSS_dizeldorf

Srbija dobila rivale za EP 2024

Danas je u Nemačkoj održan žreb za Evropsko prvenstvo u muškoj konkurenciji koje je na programu od 10. do 28. januara 2024. godine.

Kako je odlučeno izvlačenjem, Srbija će takmičenje započeti u Minhenu u okviru grupe C a rivali će im biti selekcije Islanda, Mađarske i Crne Gore.

Kapiten srpskog nacionalnog tima Nemanja Ilić izneo je po završetku žreba svoje utiske i očekivanja.

“Naizled lakša grupa, jer ne vidimo imena kao sto su Danska, Švedska, Španija i sl, ali sve selekcije zaslužuju maksimalno poštovanje samim plasmanom na Evropsko prvenstvo i i ne smemo nikoga da potcenimo. Do sada smo pokazali da možemo da se nosimo i savladamo neke od najboljih reprezentacija na svetu, tako da na prvenstvo idemo sa željom da pobedimo svaku utakmicu i siguran sam da to i možemo da uradimo”, jasan je kapiten Orlova.

Naslovna_RSS_zreb_euro24

Selektor Srbije, gospodin Antonio Đerona, istakao je veliku važnost i kvalitet samog šampionata.

”Veoma ujednačena grupa, svako svakoga može pobediti. Evropsko prvenstvo je veoma težak turnir, a već prvi ispit imaćemo na startu protiv Islanda. Važna je svaka utakmica i svaki bod, kako zbog šampionata tako i zbog Olimpijskih igara. Cilj je da prođemo grupnu fazu, što neće biti lako, a u glavnoj rundi će nas potom verovatno sačekati ekipe poput Španije, Nemačke i verovatno Hrvatske. Imaćemo okupljanje u oktobru i potom dve nedelje pre početka prvenstva da se maksimalno dobro spremimo za sve izazove koji nas očekuju u Nemačkoj”, rekao je katalonski stručnjak.

Predsednica Rukometnog saveza Srbije takođe je prokomentarisala protivnike i iznela očekivanja za šampionat Evrope.

”Ne postoji laka grupa i lak protivnik na takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo. Svaka selekcija se izborila za mesto u 24 najboljih i pred momcima i selektorom je sigurno još jedan veliki izazov. Verujem u kvalitet naše reprezentacije, a kada su igrači zdravi i maksimalno motivisani, mogu da pobede svakog protivnika, što smo u prethodnom periodu i dokazali. U Nemačku idemo sa namerom da se pokažemo u najboljem svetlu, a nadam se da će se to i kroz rezultate videti”, rekla je gospođa Milena Delić.

Na prvenstvu će učestvovati 24 selekcije koje će se u preliminarnoj rundi takmičiti u šest grupa. Gradovi domaćini biće Dizeldorf, Manhajm, Minhen, Berlin, Hamburg i Keln u kome će se takođe igrati i finalni mečevi.

Izvor : RSS

Pročitajte još

DSCF8540

Partner za budućnost – SRL i Voda Vrnjci

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije danas je potpisan sporazum o saradnji, prema kojem je Voda ...