24. 09. 2023.
Home / Fudbal / NAJLEPŠI POKLON ZA 77. ROĐENDAN
image_6487327 (4)

NAJLEPŠI POKLON ZA 77. ROĐENDAN

Preko 150
mališana iznenadilo čuvenog žonglera fudbalskom loptom Slavka Anđela Sliveta

Svoj 3.584 nastup u centru Zrenjanina, legendarni žongler fudbalakom loptom, sa statusom uličnog umetnika, Slavko Anđel Slive, pamtiće po iznenađenju koje su mu priredili prijatelji i mališani koji treniraju fudbal i dive se njegovom umeću.

– Iznenadili su me, nisam očekivao, planirao sam da svoj 77 rođendan obeležim skromno, žonglirajući i deleći slatkiše deci i prolaznicima, odjednom je ulica zagrmela, simbolično dva puta po 77 mališana, sa svij strana krenulo je ka meni, pimplajući svoje lopte – kroz suze radosnice prozborio je Slavko, oduševljen slikom koju do sada u bogatoj karijeri nešto slično nije doživeo.

– Ideja je bila da ga iznenadimo sa 77 mališana, koliko godina ima, ali je broj onih koji su želeli da učestvuju bio daleko veći, pa ke simbolika da bide još 77 Malih fudbalera, koliko Slivetj želimo da još živi i žonglira – kaže Velibor Mladenović, predsednik Fudbalskog saveza grada Zrenjanina, od kojeg je potekla zamisao da se rođendan popularnog uličnog umetnika na ovaj način obeleži.

Glavna ulica u Zrenjaninu i prostor ispred nekadašnje Robne kuće, gde Slavko svakodnevno svojim vragolijama sa loptom, uveseljava prolaznike, osim dece učesnika, bila je u sredu 26.aprila prepuna roditelja, poznanika, ali i onoh koji su se slučajno zatekli.

– Ovo je bio moj 49-ti nastup u ovoj godini, ali bez sumnje najemotivniji u karijeri, do neba hvala mom rodnom gradu Zrenjaninu, gradonačelniku, ljudima iz organizacije fudbalskih sudija grada i svima koji su učestvovali u organizaciji ovog spektakularnog događaja – dodao je Slavko Anđel.

LOPTA NA DAR MALOM LAZARU

– On trenira fudbal u Akademiji Bambi, lopta je moj dar, uz želju da ga jednog dana odvede na Svetsko prvenstvo i fudbalsku orbitu, samo neka bude uporan i trenira svakog dana – naglasio je 77-godišnji žongler.

ČOKOLADICE I ZA BOLESNE DRUGARE

Humanost i želju da uvek pomogne, Slavko Anđel pokazao je i na svoj divan dan, osim što je čokoladne bananice i ostale slatkiše delio mališanima na ulici, obradovao je i svoje bolesne drugare na Dečjem odeljenju zrenjaninske Bolnice i za njih osim slatkiša pripremio specijalni tačku žongliranja samo za njihovo brzo ozdravljenje.

foto: Slavko Anđel Slive

Pročitajte još

image_6483441 (6)

SLIVE U KIKINDI NA DANIMA LUDAJE

Popularni žongler fudbalskom loptom Slavko Anđel Slive, majstorstvom i nadahnućem, uveličao tradicionalnu manifestaciju Dani ludaje ...