24. 09. 2023.
Home / Košarka / PROLETER NOVI DRUGOLIGAŠ, PETROVGRAD SRPSKOLIGAŠ, SVETI ĐORĐE DRUGOPLASIRAN I SRPSKOLIGAŠKOM VOJVOĐANSKOM KARAVANU
image_6483441 (8)

PROLETER NOVI DRUGOLIGAŠ, PETROVGRAD SRPSKOLIGAŠ, SVETI ĐORĐE DRUGOPLASIRAN I SRPSKOLIGAŠKOM VOJVOĐANSKOM KARAVANU

Ipak se okreće, ili bolje reći nabolje kreće, kada je košarka u Banatu tema i bez dilema, iza svih nas je sezona koja će se pamtiti, jer Proleter je, obezbedio ekspresan povratak u drugoligaško društvo, Petrovgrad istorijskim uspehom, naredne sezone debitovaće među srpskoligaškim ekipama, gde je Sveti Đorđe,iz Žitišta, potvrdio da je uvek tik uz rame lideru.

Ljubitelji košarke u Zrenjaninu i okolini, naredne sezone imaće priliku da uživaju u iskreno se nadamo, još boljim izdanjima i svojevrsnoj promociji lepotice pod obručima, mladih i neafirmisanih, a veoma talentovanih košarkaša, sa ovih naših prostora, iz Banata….

Stasavaju novi klinci, rade uporno i treniraju ratnički, bez predrasuda da su rivali stariji, iskusniji, poznatiji i možda po imenu, bliži trijumfu….

A za lep utisak, šta ćete više, kao zalog za novu, osmehom obavijenu nadu, da se može još napred, do visina koje košarka odavno zaslužuje, jer Zrenjanin je nekada, sada već davne 1956. godine, imao šampiona države i jedan je od retkih gradova u Srbiji, sem prestonice, koji se time može podičiti.

Na lovorikama slave nekadašnjih šampiona, stasavaju nove nade i treba ih usmeravati, kaliti i stoički pripremati za iskušenja, izazove, ali i uspehe kojima ćemo aplaudirati i zajednički se radovati.

Dotakli smo dno, ali ne i izgubili glavu, osnaženi voljom idemo dalje, napred, zajednička je poruka u predstojećoj letnjoj pauzi, uz amanet Neka se pred tobom otvori put i neka vetar, uvek bude iza tvojih leđa…
Živela košarka!!!

foto: KK Proleter, KK Petrovgrad i KK Sveti Đorđe

Pročitajte još

image_6487327

VELIČANSTVEN DAN U VEKU SRPSKE KOŠARKE U ZRENJANINU

Uz proslavljenog srpskog reprezentativca i legendarnog NBA asa Vlade Divca, Džuli Hil, suprugu američkog ambasadora ...