24. 09. 2023.
Home / Fudbal / BEČKEREČKA FUDBALICA I ACINA ŠUMADIJSKA BICIKLICA
image_6483441

BEČKEREČKA FUDBALICA I ACINA ŠUMADIJSKA BICIKLICA

Šumadijski fudbalski rokenrol, u srcu Srbije, šmekerski su odigrali mali žuto-crni majstori trenera Aleksandra Markoskog, fudbaleri Bečkereka, rođeni 2012. godine.

Dosanjali su finale, zasluženo i dominatno, pobedivši tri utakmice u grupi, uz jedan remi, a zlatni osmeh za trunku im je izmakao, sa rulet penala.

Baš kao veliki, mali Acini asovi, zaposeli su hotel Šumarice, disciplinovano i odgovorno ispoštovali sve planom zacrtano i nakon laganog prolaska grupe, u osmini finala savladali Novi Pazar 3:1, u četvrtfinalu nakon nerešenog rezultata sa ekipom Dušanovca 2:2, prošli među četiri najbolje ekipe Mini Maxi lige Srbije.

U polufinalu fudbalska lekcija održana je Kikeru iz Kraljeva, uz trijumf 2:0, a onda to nesrećno finale sa ekipom Filip Filipović iz Niša i nakon 0:0 u regularnom, žal posle rulet penala.

image_6483441 (1)

– Sve je to za junake, a da su baš pravi, pokazali su na terenu, praktično ni jedan poraz i zaista sam ponosan na njih – kaže trener Aca, istinska fudbalska faca i trener koji svoj posao, uz ljudskost i ogromnu energiju, obavlja vrhunski pošteno i predano.

– Deca to jednostavno instiktom prepoznaju, to je ta veza koja se na terenu itekako oseti – prokomentarisao je jedan roditelja uz molbu da ovaj njegov utisak obavezno bude deo lepe priče iz Kragujevca i eto…

Naravno to nije sve, osvajanjem drugog mesta, obezbeđeno je učešće na Balkanskom šampionatu u Budvi, najverovatnije u septembru, a nije mala stvar pomenuti i pehar za fer plej za ponašanje na terenu i van njega.

A do tada, do te famozne Budve, rad, treninzi i žuto-crno potapanje rivala, uz radost igre i slast
trijumfa…!!!

U Kragujevcu, pehar i junačka odličja osvojili su Sregej Šejat, Vojin Radosavljević, Ognjen Sekula, Luka Vidačić, Mateja Balaž
Ognjen Poznić,Jovan Ognjenović,Strahinja Reljin i Miroslav Isakov, uz još nekoliko dečaka koji nisu plesali šumadijsko kolce, ali su srcem i dušom bili uz svoje drugare.

foto: FK Bečkerek

Pročitajte još

image_6483441 (6)

SLIVE U KIKINDI NA DANIMA LUDAJE

Popularni žongler fudbalskom loptom Slavko Anđel Slive, majstorstvom i nadahnućem, uveličao tradicionalnu manifestaciju Dani ludaje ...