31. 03. 2023.
Home / Fudbal / FUDBALER SA OSMEHOM
Brz i prodoran Branislav Šer iz Titela

FUDBALER SA OSMEHOM

24-šnji Branislav Šer iz Titela na Tisi, uspešno u Bosni gradi sportsku karijeru

Kada u Titel, malu varoš sa bačke strane reke Tise, svratite i upitate za talentovanog fudbalera Branislava, odmah će Vam svako reći, a pa to je naš mali Katai…

Branislav Šer, talentovani dvadesetčetvorogodišnji fudbaler iz ovog mesta, koje se osim Vršca, jedino u Vojvodini, ponosno diči, da ima breg, četvrtu sezonu nastupa za klubove u Bosni i Hercegovini, ali se uvek rado vraća u svoj rodni grad.

– Ko nije bacio pogled sa Titelskog brega, ne zna šta je propustio u životu – započinje priču najmlađi od trojce braće u starosedelačkoj titelskoj porodici Šer, Branislav, uz neizbežni osmeh i napomenu da su stariji Ljubomir i Miroslav, van fudbala, jedan živi na Malti, a drugi u Titelu

Karijeru je kao i većina vršnjaka, opčinjen fudbalskom magijom Miloša Krasića, počeo u lokalnom FK Titel, kod trenera Zorana Kalezića i Voje Biberova, da bi prvi put u seniorskoj konkurenciji zaigrao kao fudbaler Jedinstva iz Surčina.

– Uz osmeh, koji je moj zaštitni znak, igrao sam sjajno, na poziciji desnog spoljnog igrača i zapazili su me iz kluba imenjaka, iz Brčkog u Bosni i Hercegovini – nastavlja priču mali Katai iz Titela, koji riđom bradicom i imidžom neodoljivo podseća na prvotimca Crvene zvezde.

– U Bosni, gde igram fudbal evo već četvrtu godinu, oslovljavaju me sa Šer, po prezimenu, koje je nemačkog porekla, mada sam Srbin i Bačvanin od glave do pete, večno zaljubljen u ravnicu i moju Tisu – nastavlja Branislav, koji je u utorak 17. januara u porodičnom domu u Titelu ugasio 24-tu svećicu na rođendanskoj torti.

Osim Jedinstva iz Brčkog, branio je boje Bratstva iz Gračanice i Zvijezde iz Gradačca, a trenutno u opciji ima nekoliko primamljivih ponuda klubova iz Bosne gde će nastaviti karijeru.

– Sve su to dobro organizovani klubovi Prve lige i u principu sam veoma zadovoljan, mada mi kada sam tamo, itekako nedostaje šarm ravnice i društvo iz ovih naših titelskoh šorova.

Poput Atile Bič Božijeg, vođe Huna, Branislav je na fudbalskoj travi pravi vođa i ljuti ratnik, a van njega ambiciozan i šarmatan mladić, kojem osmeh nikada ne silazi sa lica.

– Volim da se zabavljam i zbog toga igram fudbal, uživam u igri i nadmetanju, ali i leti pored Tise u mom Titelu, sa društvom i kada je porodica na okupu – dodaje najmlađi, ali kako sam kaže i pozitivno najluđi član porodice Šer.

ATILIN KOVČEG U TISI KOD TITELSKOG BREGA

Moćni vladar Huna, Atila Bič Božiji, vladar Huna, osim niske osvajačkih podviga, ostaće upamćen po smrti na dan svog venčanja, a prema legendi sahranjen je u tri kovčega, zlatnom, srebrnom i gvozdenom, u koje je po starom hunskom običaju, stavljeno njegovo spaljeno telo, a zatim je kovčeg spušten u Tisu, baš u blizini Titelskog brega.

PONOSNI NA SVOJU VAROŠ

– Zato za nas iz Titela kažu da smo drčni i odvažni, poput slavnog pomenutog vojskovođe, ali šalu na stranu, da volimo svoj grad istina je i lepo nam je u njemu – dodaje na kraju Branislav Šer.

VEDAR DUH

Uvek spreman ta šalu i zanimljive dosetke, Branislav je na prečas osvojio simpatije organizatora tradicionalnog Zimskog turnira u Zrenjaninu, na kojem, sa drugarima iz Titela redovno učestvuje i kako kaže sjajno se zabavlja igrajući mali fudbal.

foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

image_6483441 (3)

HUMANITARNI TURNIR U MALOM FUDBALU ZA ANITU U MUŽLJI

HUMANITARNI TURNIR U MALOM FUDBALU ZA ANITU U MUŽLJI