02. 10. 2023.
Home / Ostali sportovi / ZLATNA BOKSERSKA RUKAVICA U KIKINDI
image_6483441 (3)

ZLATNA BOKSERSKA RUKAVICA U KIKINDI

Grad na severu Banata, Kikinda,proteklog vikenda bila je domaćin 6. kola Bokserske Lige Srbije i Kikindske Zlatne rukavice, na kojem su viđene 32. zanimljive i neizvesne borbe talentovanih boraca u svim uzrasnim kategorijama.

Boje Bokserskog kluba Banat iz Zrenjanina branili su pionir Andrej Racić, junior Strahinja Rašović, , mladi Dario Tomić i senior Josif Belić.

Andrej Racić, je boksovao protiv takmičara iz Bokserskog kluba Vukovi sa Drine iz Loznice Luke Simića i sudijskim preglasavanjem, nezasluženo izgubio meč.

Senior Josif Belić, poražen je u meču sa iskusnim reprezentativcem Srbije, Sašom Milovcem, iz Sombora, posle tri veoma neizvesne runde velike borbe.

Junior Strahinja Rašović, u meču protiv takmičara subotičkog Spartaka, Daria Memetovića, jednoglasnom odlukom sudija izvojevao je pobedu, a mladi Dario Tomić, koji je prvi put nastupio u seniorskoj konkurenciji protiv boksera Naisusa iz Niša Đorđa Stojkovića, i ostvario sjajan trijumf.

Sudije su jednoglasnom odlukom proglasile pobednika, a specijalni žiri trofej Zlatna rukavica dodelio je talentovanom bokseru Banata iz Zrenjanina.

Kao jagoda na torti od šlaga, došao je poziv Dariu Gomiću iz Bokserskog saveza, da učestvuje na reprezentativnim pripremama u Dubaiju.

Međutim, zbog obaveza u srednjoj Medicinskoj školi u Zrenjaninu, Dario je inače super đak i ima sve petice, mladi bokser se zahvalio na pozivu, što je u Bokserskom savezu Srbije prihvaćeno kao opravdan izostanak, do neke sledeće prilike.

foto: Bokserski klub Banat Zrenjanin

Pročitajte još

image_6483441 (1)

ŠAHISTI IZ ELEMIRA PRVACI SRBIJE

Šah klub Naftagas uz Elemira, mesta nadomak Zrenjanina, potvrdili su sjajnu dominaciju i ostvarili podvig, ...