29. 01. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / Ovog vikenda u bioskopu Kulturnog centra – nedelja, 4. decembar –
kulturni

Ovog vikenda u bioskopu Kulturnog centra – nedelja, 4. decembar –

– Ovog vikenda, u nedelju, 4. decembra u bioskopu Kulturnog centra prikazuju se dva filmska ostvarenja. U 11 časova u okviru filmskog matinea na programu je najnoviji dečji animirani film “Mačak u čizmama – Poslednja želja”, dok se u večernjem teriminu od 20 časova prikazuje dokumentrani film “Lastavice Hristove”.

Više o filmovima pogledajte u nastavku.

– FILMSKI MATINE

– Film: „Mačak u čizmama – Poslednja želja“

macak-u-cizmama-1

– Nedelja, 4. decembar – 11 časova

U okviru filmskog matinea u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 4. decembra u 11 časova prikazuje se najnoviji dečji animirani film: «Mačak u čizmama – Poslednja želja» .

O filmu se navodi sledeće:

– „Ove zime, na veliko platno vraća se omiljeni, šašavi, neustrašivi mačak koji obožava mleko! Posle više od decenije, Dream Works Animation predstavlja novu avanturu iz Šrekovog univerzuma. Odvažni odmetnik, Mačak u čizmama otkriće da su njegova strast prema opasnosti i zanemarivanje bezbednosti došli po svoje. Mačak je iskoristio osam od devet života, ali usput se zabrojao. Vraćanje života odvešće ga u njegovu najveću potragu ikada.

Antonio Banderas, svojim glasom ponovo je oživeo Mačka u čizmama u njegovom epskom pohodu u Crnu šumu kako bi pronašao mitsku Zvezdu želja i vratio svoje izgubljene živote. Ali, kako mu je ostao samo jedan život, Mačak će morati da se ponizi i zatraži pomoć svoje bivše partnerke i neprijateljice Kiti kojoj je glas pozajmila Salma Hajek.

U svom pohodu, Mačaku i Kiti će, uprkos njihovom mišljenju, pomoći Pero, brbljiv i izuzetno veseo džukac. Zajedno, naš trio moraće da bude uvek korak ispred Zlatokose, krimi familije Tri medveda, “Velikog” Džeka Hornera i zastrašujućeg lovca na glave Velikog Zlog Vuka.“

Trejler: https://youtu.be/N3s0Osa7ZIc

– Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

– BIOSKOP KULTURNOG CENTRA

– – Dokumentarni film „Lastavice Hristove“

Lastavice_Hristove-1

– Nedelja, 4. decembar – 20 časova

U nedelju, 4. decembra u 20 časova u bioskopu Kulturnog centra prikazuje se ruski dokumentarac „Lastavice Hristove“ urađen u režiji Julije Bočarove. Film je posvećen događajima u Crnoj Gori vezanim za crkvu, istoriju srpskog naroda i mitropolitu Amfilohiju. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Sadržaj:

– Ruski dokumentarac „Lastavice Hristove“ u režiji Julije Bočarove biće na repertoarima bioskopa u Srbiji i regionu od 24. novembra 2022. godine. Rediteljka kaže da je cilj filma bio da prikaže ne samo razmere sudbonosnih događaja u Crnoj Gori, već da kroz istoriju srpskog naroda i ličnost mitropolita Amfilohija ispriča o dubini i lepoti pravoslavne crkve. Film o čudesnom Arhipastiru, Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, učeniku starca Pajsija i Justina, o procvatu monaštva i duhovnosti, o unutrašnjem podvigu običnog čoveka i o čudu koje se dogodilo…

– „Film je veoma dirljiv. Ni sam nisam znao da postoji takva lepota, takvi manastiri na teritoriji Crne Gore. I što je najvažnije, postoje ljudi koji, u stvari, ne samo da čuvaju manastire i duh u njima, već su taj duh i oličenje pravoslavnog sveta, koji postoji ne samo u knjigama, već i u stvarnom životu. Ovo je veoma prijatno. Mnogo sam uživao gledajući ovaj film“, rekao je poznati glumac Miloš Biković.

Trejler: https://youtu.be/24t-2u7pu6k

Izvor: Grad Zrenjanin

Pročitajte još

KCZR - zgrada -

Mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina – februar 2023.

Mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina – februar 2023.