26. 03. 2023.
Home / Ostali sportovi / DA SE VELIČANSTVENI ZVONKO NIKAD NE ZABORAVI
Priznanja-najboljim-na-bokserskom-turniru-Zvonko-Vujin

DA SE VELIČANSTVENI ZVONKO NIKAD NE ZABORAVI

Uz učešće pedeset takmičara iz dvadesetak srpskih klubova i gostiju iz Češke, u Zrenjaninu je u dvorani koja nosi njegovo ime, održan drugi memorijalni bokserski turnir Zvonimir Zvonko Vujin, posvećen bokserskom i sportskom velikanu srpskog boksa i rodnog Zrenjanina.

Nakon prošlogodišnje premijere i revijalnog karaktera, turnir je ove godine organizovan kao treće redovno takmičarsko kolo bokserske Superlige Srbije, a ljubitelji boksa uživali su u 25 mečeva u kategorijama pionira, kadeta, omladinaca, juniora i seniora i u ženskoj konkurenciji u kategorijama kadetkinja, omladinki, juniorki i seniorki, uz dva revijalna meča.

Perspektivni bokser Banata iz Zrenjanina, Dario Tomić, odlukom stručnog žirija, proglašen za najboljeg učesnika Memorijala, za najborbeniji par proglašeni su Bojan Danilović Crvena Zvezda i Strahinja Mošorinski Petrovgrad, kojima su pehare dodelili supruga Zvonka Vujina Klara Vujin i legendarni bokserski sudija Sreten Jabučanin, dok su trofej u žrnskoj konkurenciji osvojile Nada Krivačević Vitez i Anđelija Kovčić iz Crvene zvezde, a za najboljeg mladog boksera proglašen je Tarik Rašljanin iz Novog Pazara.

57 PUTA REPREZENTATIVAC SRBIJE

Zvonimir Zvonko Vujin rođen 28. juna 1943. godine u Zrenjaninu, bio je član bokserskog kluba Banat i 57 puta reprezentativac Jugoslavije, četvorostruki prvak Jugoslavije, prvak Balkana i Mediterana i vicešampion Evrope i osvajač dve bronzane olimpijske medalje, u Meksiku 1968. godine, u lakoj kategoriji i u Minhenu 1972. godine, u poluvelter kategoriji. Osvajač je i nekada prestižnih jugoslovenskih bokserskih priznanja Zlatne rukavice (1965.) i Oskara (1971), a preminuo je 2019. godine u Zrenjaninu.

Izvor/foto: grad Zrenjanin

Pročitajte još

trs

Manje od mesec dana do 36. Beogradskog maratona – tvoje vesti sa trčanja

Još mesec dana do 36. Beogradskog maratona