31. 01. 2023.
Home / Ostali sportovi / DANIJELA I PETAR
Petar i Danijela Terečik 1

DANIJELA I PETAR

Bračni par iz Zrenjanina trčeći polumaraton, uživao u čarima suncem okupanog Lisabona

Bračni par Terečik, Petar i Danijela uživali su, bez obzira na ne mali napor trčanja 21 kilometar dige staze tradicionalnog Lisabonskog maratona i u rodni Zrenjanin, vraćaju se sa utiscima koje će pamtiti, kako kažu, dok su živi.

– Zaista je bilo fantastično, sjajna organizacija, mnogo nasmejanih, dragih ljudi, koje smo sreli prvi put u životu i taj osećaj, kao da lebdiš, dok trčiš – započinje priču Danijela, ne skrivajući zadovoljstvo, što je prvi put trčala zajedno sa suprugom, sa kojim je u braku više od jedne decenije.

Petar Terečik, osim što se uspešno bavi privatnim biznisom, u Zrenjaninu poznat je kao nekadašnji aktivan sportista, fudbaler, a poslednjih desetak godina, aktivan je kao atletičar i istrčao je brojne maratone, polumaratone i trke zadovoljstva, širom Srbije.

Na cilju Danijela i Petar

– Lisabon je bio izazov, prvi internacionalni nastup i zbog toga sam veoma uzbuđen, imao sam čak i neku vratu pozitivne treme, ali sve je na kraju bilo fenomenalno – ubacije se i priču Petar, uz konstataciju da vreme i plasman, nikome, pa ni njemu, nakon lude i nezaboravne trke ulicama Lisabona i osećaja koji se ne zaboravlja, nije važno koje vreme je istrčao i plasman ostvario.

Lisabonski maraton inače jedna je od najlepših i najzanimljivijih trka na svetu, u njoj aktivo učestvuje između 20 i 30 hiljada ljudi, sa svih krajeva sveta, a fascinatno je što se jedan deo trke trči preko monumetalnog mosta Vasko de Gama, koji je dugačak 17 kilometara.

– Sunce iznad i blagi povetarac, uz fantastičan pogled sa mosta, fascinirali su nas i to je bio dodatni vetar u leđa – uglas ističu Danijela i Petar, ne skrivajući da posle Lisabona imaju plan, da zajedno kao muž i žena, istrče još nekoliko internacionalnih trka.

– Ne znam tačno koliko je i da li je uopšte bilo puno bračnih parova, mladih zaljubljenih jeste, trčali su, držeći se za ruke, uz osmeh koji im nije silazio sa lica – napominje Danijela.

Deo trke

– U godinama smo kada nam to baš i ne priliči, ali da smo se za tren prepustili čarima dobre atmosfere, ludirali i opušteni uživali u svim izazovima – dodaje Petar, iskreno i toplo preporučujući grad Lisabon i Portugal, kao neizbežnu turističku destinaciju.

Ove godine na Lisabonskom maratonu učestvovalo je preko 30 hiljada ljudi, trčali su stariji od 80 i mlađi od 15 godina, uz veliku podršku meštana uz stazu, na ulicama Lisabobona, koji je proteklog vikenda bio svet u malom.

ITALIJA OBEĆANA ZEMLJA

Mada je ideja još uvek u razmatranju, Danijela i Petar ne skrivaju veliku želju da uz trčanje i učešće na nekoj maratonakoj trci, upoznaju Italiju.Da li će to biti jug, ili centralna Italija, za sada je još uvek tajna.

ODUŠEVILA IH ARHITEKTURA

– Zaista bajkovit grad, u kojem se osećaš kao da si večno zaljubljen i sa energijom da možeš sve.Arhitektura nas je fascinirala, istorija, kultura, tradicionalna kuhinja, sa fantastičnim vinima, sve su to karakteristike koje osvajaju dušu – dodaju uglas Danijela i Petar Terečik.

Petar iskusni maratonac

CENE PRIHVATLJIVE

Ono što ih je takođe pozitivno iznenadilo u Lisabonu, jesu cene prihvatljive za naše standarde i činjenica da su ljudi gostoljubivi, otvoreni i veoma srdačni prema strancima.

foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

image_6483441

DUNJA EREMIĆ BRONZANA NA DVORANSKOM PRVENSTVU SRBIJE ZA JUNIORKE

Na dvoranskom prvenstvu Srbije u Beogradu za juniorke U20, šesnaestogodišnja Zrenjaninka, Dunja Eremić, članica Atletskog ...