27. 11. 2022.
Home / Rukomet / Okupljanje seniorki Srbije pred Trofej Karpata
OKUPLJANJE SENIORKE 7

Okupljanje seniorki Srbije pred Trofej Karpata

Rukometašice Srbije već početkom novembra očekuje učešće na Evropskom prvenstvu (4-20. novembar, Slovenija, Severna Makedonija i Crna Gora), a prvu priliku za okupljanje i uvod u pripreme za kontinentalni šampionat naša selekcija ima u EHF nedelji nacionalnih timova (25. septembar – 2. oktobar), kada će uzeti učešće u međunarodnom turniru Trofej Karpata.

Srbija će od 29. septembra do 1. oktobra u Bistrici odmeriti snage sa selekcijama Austrije, Španije i domaćina, Rumunije. Prvi rival Srbije biće reprezentacija Španije u četvrtak, 29. septembra od 17:30, sledi utakmica sa Rumunijom dan kasnije od 20:00, dok je duel sa Austrijom zakazan za 1. oktobar u 17:30 časova.

Naše rukometašice su započele okupljanje u hotelu M i krenule put Stare Pazove gde će trenirati u SC FSS do odlaska u Rumuniju.

Podsećamo, ženska rukometna reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B u Celju u okviru koje se sastaje sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije. U grupi A u Ljubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, grupu C u Skoplju čine Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija i u grupi D u Podgorici snage će odmeriti Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija. Nakon preliminarne faze (4-9. novembar), glavna runda takmičenja se igra u Ljubljani i Skoplju (10-16. novembar), dok je finalni vikend na programu u Ljubljani od 18. do 20. novembra 2022. godine.

 

Izvor: RSS

Pročitajte još

RUKOMETASI SRBIJA TIMSKA

“Orlovi” odmeravaju snage sa Švedskom uoči Svetskog prvenstva

Manje od 50 dana je ostalo do početka Svetskog prvenstva za rukometaše, koje će se ...