05. 06. 2023.
Home / Košarka / DATUNAŠVILI PIKAO BASKET SA KLINCIMA NA ENGLER KUPU
IMG_20220813_170013

DATUNAŠVILI PIKAO BASKET SA KLINCIMA NA ENGLER KUPU

Svetski šampion i bronzani olimpijac iz Tokija, reprezentativac Srbije i rvač Proletera iz Zrenjanina, Zurab Datunašvili uveličao je tradicionalni Engler basket kup, koji se igra u čast zlatne, šampionske Proleterove petorke iz 1956. godine i njenog člana Lajoša Englera.

Mališani rođeni 2011. godine i mlađi borili su se za pobednički pehar Engler kupa, čiji su idejni tvorci, braća Aleksandar, veteranski reprezentativac Srbije u košarci i Jaroslav Stevanov.

– Profesor Engler je uz legendarnog Vilomaša Locija, bio duša šampionskog tima Proletera i praktično u njegovoj avliji, na Vojnom stadionu organizujemo po tradiciji basket turnir za male košarkaše – naglasio je Jaroslav Stevanov iz Turističke organizacije grada Zrenjanina, uz napomenu da će već narednog leta turnir imati internacionalni karakter i da će na njemilu učestvovati gosti iz Slovačke, Rumunije i Mađarske.

Podeljeni u pet ekipa, sa imenima Proleterovih zlatnih košarkaša, Engler, Loci, Minja, Radojčić i Katić, klinci su se žestoko borili pod obručem, a najbolja je bila ekipa Lajoš Engler, drugoplasirana Ljubomir Katić, dok je treće mesto osvojila ekipa Milutin Minja, dok je pehar za MVP basketaša turnira pripao Luki Miloviću.

– Sjajno smo se družili i lepo zabavili, u pauzi rvačkih treninga obožavam da odigram basket i zaista sam uživao, klinci su sjajni, pokazali su veliki potencijal i pošteno se borili za trofej – naglasio je popularni Zura.

Pročitajte još

Janjusevic-1-450x300

TEHNIČKI PREGLED „JANJUŠEVIĆ“ SEČANJ – DVE DECENIJE POSTOJANJA

Privredno društvo „Janjušević“ d.o.o. Sečanj ovih dana obeležava značajan jubilej, dve decenije od svog osnivanja ...