26. 03. 2023.
Home / Rukomet / Srbija još jednom srušila Švedsku i osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu
SWE x SRB_GI03102020IVANDELVAL000494 1

Srbija još jednom srušila Švedsku i osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

Juniori Srbije u najvažnijem meču na takmičenju priredili su još jednu izuzetnu partiju i trijumfovali u meču za bronzano odličje. I drugi put na takmičenju mladi “orlovi” su bili bolji od Švedske u meču koji je nosio veliki ulog – medalju na Evropskom prvenstvu.

Briljirali su naši momci tokom čitavog takmičenja, a danas na pravi način okončali kontinentalni šampionat u Portugalu za bronzanom medaljom, najvećim uspehom u mlađim kategorijma od kada se Srbija takmiči pod ovim imenom. Potvrđen je kvalitet i karakter, iskazana velika želja i glad za medaljom i protiv ovakve Srbije, selekcija Švedske nije imala šanse.

Izabranici Đođa Teodorovića su kontrolisali igru od samog početka i do dvadesetog minuta došli do maksimalne prednosti od osam golova. Mladi “orlovi” nisu imali lakog protivnika naspram sebe, pa je Švedska početkom drugog dela igre uspela da smanji razliku na dva gola. Ali karakter je pokazan još jednom, Srbija je hrabro i rešeno išla ka svom cilju, ponovo zaigrala svoju igru i krenula da uvećava prednost. Slomljene su sve nade Šveđana u poslednjih deset minuta kada je Srbija izuzetno raspoložena u napadu i nepogrešivim Mrdovićem na golu otišla na sedam golova prednosti i zasluženo osvojila bronzanu medalju.

Izvor: RSS

Pročitajte još

Bregar_siri_spisak_devojke_Island

Bregar objavio širi spisak za susret sa Turskom – Srbija u najjačem sastavu napada SP!

Približava se baraž za Svetsku rukometnu smotru za dame koja se igra krajem 2023. godine, ...