01. 10. 2022.
Home / Rukomet / XIX Mediteranske igre – Rukometašice Srbije pobedom otvorile takmičenje
RUKOMETASICE SRBIJE PRED MI 2022 AERODROM 1

XIX Mediteranske igre – Rukometašice Srbije pobedom otvorile takmičenje

Rukometašice Srbije su bile uspešne na početku takmičenja i savladale Portugal rezultatom 21:20 (13:12). Važna pobeda na otvaranju takmičenja za prve bodove i samopouzdanje ekipe pred duele koje slede.

Prve utiske posle pobede preneli su selektor Uroš Bregar i članica nacionalnog tima Katarina Bojičić:

SELEKTOR UROŠ BREGAR

– Postojali su momenti u prvom poluvremenu u kojima smo mogli da slomimo otpor Portugala i da odemo na četiri, pet golova razlike, a u drugom delu igre nismo uspeli da pogodimo neke penale i stopostotne šanse koje smo baš lepo napravili. A onda na kraju zahvaljujući kolektivnom duhu izborili smo se i došli do veoma bitne pobede, prve pobede na Mediteranskim igrama.

KATARINA BOJIČIĆ

– Prva utakmica i prva pobeda, ali bilo je veoma teško. Utakmicu smo počeli sa dobrim napadom i dobrom odbranom, vodile smo, ali bilo je i oscilacija, počele smo da gubimo i na kraju smo imali prednost od gola na poluvremenu. U drugom delu igre je pala i odbrana i napad, ali smo uspele nekako da se izvučemo. Ekipa je bila veoma motivisana, možda zato što je ovo bila prva utakmica. Nadam se da će biti bolje iz utakmice u utakmicu. Borile smo se, bile motivisane i zasluženo osvojile bodove i pobedu.

Srbija će se u okviru 2. kola B grupe sastati sa selekcijom Severne Makedonije u petak, 1. jula od 15:15 časova, dok je poslednja utakmica u grupnoj fazi na programu u subotu, 2. jula od 13:00 časova protiv Turske, po aktuelnoj satnici.

Izvor: RSSPročitajte još

Antonio GERONA SALAET (coach) during the handball match Serbia vs Ukraine, Men’s EHF EURO 2022 Hungary, Slovakia, Szeged ,Hungary, 13.01.2021, Mandatory Credit ©  Jozo Cabraja / kolektiff

Selektor Toni Đerona saopštio spisak kandidata za trenažni centar Rukometnog saveza Srbije

Selektor Toni Đerona saopštio je spisak kandidata za sastav muške seniorske reprezentacije Srbije pred trenažni ...