20. 08. 2022.
Home / Fudbal / SPORTO NA GRADNULICI UGOSTIO BELE ORLOVE
IMG-9d8f8e7e1061bdbf62f732c9578c0d9f-V

SPORTO NA GRADNULICI UGOSTIO BELE ORLOVE

Prijateljsku fudbalsku utakmicu, uz domaćinski, bratski prijem, odigrali su fusbaleri FK Sporto, sa ekipom Beli orlovi iz američkog grada Nju Džerzi, za koju igra Zrenjaninac Đorđe Uzelac.

Članovi popularnog fudbalskog kluba iz Amerike, su na proputovanju do Trsta, gde od petka učestvuju na turniru u malom fudbalu.

Fudbalski klub Beli orlovi osnovan je 1993. godine u Patersonu, Nju Džerzi, pri tamošnjoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Đorđa i osim što okuplja srpski živalj, naše sunarodnike koji žive i rade u tom delu Amerike, otvoren je za sve ljude dobre volje, one koji žele da kroz sport neguju saradnju i prijateljstvo.

U ekipi koja učestvuje na turniru u Italiji su i Srbin poreklom iz Čačka, ali i Englez, Italijan rođen u Americi, dok je jedan igrač poreklom s ostrva Sen Martin.

– Rezultat utakmice je potpuno u drugom planu, lepo smo se družili uz igru i fudbal – kaže Danilo Bjelica, kordinator struke u FK Sporto.

foto: FK SportoPročitajte još

FB_IMG_1660631787655

PLANINSKI LEPOTAN USPOMENA KOJA SE PAMTI

Ekspedicija Fudbalskog kluba Sporto iz Zrenjanina, uspešno je okončala tradicionalne letnje pripreme na Kopaoniku, dečaci ...