31. 03. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / NEĆE SVET PROPASTI ZBOG PAR LUBENICA
IMG-d3384d6188dd3c5a2a65e291e3cbc409-V

NEĆE SVET PROPASTI ZBOG PAR LUBENICA

Darko Milosavljev iz Novog Bečeja, humanim gestom izazvao pažnju javnosti

Živa je istina, rođeni Novobečejac, Darko Milosavljev, svakoj trudnici, koja svrati u njegovu piljaru pod otvorenim nebom u centru banatske varoši na Tisi, ne naplaćuje lubenicu ili jagode, tj. kako kaže za dobrobit čovečanstva, to je njegov skromni poklon.

– Ništa nije novo, to radim već 7-8 godina, koliko se bavim ovim poslom i eto sad je odjednom to postalo bitno – onako po banatski, hladnokrvno kaže Darko, uz insistiranje da se napomene da mu namera nikada nije bila da skrene pažnju ovim.gestom na.sebe i da mu je sada, kada se raščulo, pomalo i neprijatno.

– Nema nekog pravila, sad dođe trudnica i izabere jagode na primer, ja da joj premeravam, koliko je stavila u vrećicu, ili da brojim da li je jednom, ili više puta u toku dana bila po lubenicu – nastavlja Darko, nekadašnji sportista i proizvođač zrave hrane, a sada kako sam kaže samo čovek koji prodaje voće i povrće.

Prepričavajući razne zgode i nezgode, pre neki dan mlada trudnica nije želela poklon lubenici, koje su sada aktuelne, jer je sezona jagoda skoro pa prošla, Darko se setio nedavnog propusta, kada mu je na punija dama stidljivo rekla da je zaista trudnica, a on je ne obraćajući pažnju, pomislio da samo ima problem sa viškom kilograma.

– Rekla je, ma nema veze, ne moram uzeti lubenicu, ali zaista jesam trudna, a onda sam ja skoro propao u zemlju i uzvinjavao se – kaže uz osmeh, ističući da neće svet propasti, pa ni on i njegovo poslovanke, zbog nekoliko lubenica ili kilograma jagoda.

Kako sam kaže, dnevno dve-tri lubenice pokloni trudnicama, a jedna starija žena, kada je čula šta čini, došla je i rekla mu, to je sreća, to što činiš je veliko delo i sreća će te pratiti.

– Bilo mi je drago, ja to zaista ne radim da bih sebe promovisao ili u.marketinške svhe, jednostavno tako hoću i hvala Bogu da mogu, pa ću to raditi i u buduće – dodaje na kraju Darko Milosavljev, uz napomenu da svake godine organizuje akciju prikupljanja sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića za decu koja boluju od paraplegije, ili su im roditelji korisnici Narodne kuhinje, a učestvovao je i za prikupljanje pomoći za lečenje dečaka Pavla.

10 HILJADA ZA JEDNU LUBENICU

– Organizovali smo humanitarnu akciju, prikupljali novac za lečenje devojčice Valentine, došao je Zoran iz Novog Bečeja, ubacio u kutiju sa prilozima 10 hiljada dinara i pitao, mogu li da uzmem jednu lubenicu..

POMOĆ DRUGARA ŽIVE

Uz podršku ukućana i zapoalene radnice, koja se obično prilikom raznih humanih aukcija, odrekne svoje zarade, Darko ističe pomoć svog prijatelja Žive Jakovljeva, koji je uvek tu kada treba da pomogne.

foto: Nevena SubotićPročitajte još

film Casna sestra fudbalski trener

TURNEJA FILMSKOG FESTIVALA SLOBODNA ZONA

Turneja filmskog festivala Slkbodna zona, sedamnaesti put nastavlja se u Kulturnom centru u Zrenjaninu, projekcijama ...