12. 08. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / U Kulturnom centru Zrenjanina do 5. jula izložba Tatjane Marticki
izlozba tatjana marticki 1

U Kulturnom centru Zrenjanina do 5. jula izložba Tatjane Marticki

IZLOŽBA TATJANE MARTICKI

„PEJZAŽ – FRAGMENTI I TEKSTURE“

– Otvorena u zrenjaninskom Kulturnom centru do 5. jula

U okviru programa vizuelnih umetnosti sinoć je u Kulturnom centru Zrenjanina otvorena izložba umetnice Tatjane Marticki koja u svom likovnom radu istražuje motive iz prirode, iskazuje ih i predstavlja u formi slike, instalacije i umetničke knjige. Koncepcija autorkinih radova zasnovana je na selekciji i prikupljanju različitih biljnih plodova, kao i upotrebi materijala prirodnog porekla, koji daljom umetničkom intervencijom formiraju apstrahovane strukture prigušenog kolorita i naglašenih taktilnih kvaliteta, asocirajući na mikro prikaze zemljinog tla. Pored formalnog poigravanja teksturalnim kvalitetima različitih materijala, realizovana dela predstavljaju i autorkino lično propitivanje sopstvenog položaja u kontekstu saživota čoveka i prirode i posledica narušavanja te ravnoteže. Izložbu čine 14 slika, 1 instalacija i 1 eksponat u vidu knjige. Tatjana Marticki do sada je imala tri samostalne i učestvovala je na 28 selektovanih grupnih izložbi. Dobitnica je nekoliko nagrada i pohvala za svoj rad.

Izložba Tatjane Marticki «Pejzaž – Fragmenti i teksture» otvorena je do 5. jula u salonu Kulturnog centra, svakog dana od 8 do 20 časova.

Snimak sa otvranja izložbe možete pogledati na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina https://www.facebook.com/kulturni.zrenjaninaPročitajte još

298365042_389825076607520_4895786164510411608_n

Belvedere 023 – Najukusnije pice u Žitištu

Picerija Belvedere 023 odavno je poznata po svojim sočnim i neodoljivim picama. Ono što ih ...