20. 08. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / SELO BOTOŠ U ZNAKU JUBILEJA 90 GODINA FK OMLADINAC
KOLEGIJUM-BOTOS014

SELO BOTOŠ U ZNAKU JUBILEJA 90 GODINA FK OMLADINAC

Posetom banatskom selu Botoš, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, nastavio je akciju Da nam sela budu bliža i uz ljubazne domaćine iz lokalne Mesne zajednice, posetio stadion slavljenika, fudbalskog kluba Omladinac FAM, koji obeležava 90-ti rođendan i dečji vrtić pri osnovnoj školi 1. oktobar.

– Ovo selo živi za fudbal i od srca čestitam jubilej, a u dogovoru sa direktorkom škole, obezbedili smo neophodne rekvizite za opremanje sportske sale u okviru akcije Sela za školski sport Srbije – naglasio je gradonačelnik Salapura, uz napomenu da je u okviru sportske školske olimpijade u Botošu održano takmičenje u karateu.

Uz prigodne poklone, komplet fudbalskih lopti, trening dresova i markera, gradonačelnik Zrenjanina je, simbolično šutirao penal, a na golu je bio Vladimir Filipović, rođen 1932. godine, kada je i osnovan fudbalski klub, a vitalni 90-to godišnjak je fudbal počeo da igra odmah posle rata, 1947. godine, upravo kao golman i ostao veran Omladincu.

– 24 devojčica i dečaka završilo je prvi razred i natalitet je u porastu, pa u odnosu na broj stanovnika imamo najveći priraštaj u Vojvodini – naglasio je predsednik Saveta mesne.zajednice Branislav Lazić, uz napomenu da će, kako stvari sada stoje, u naredne četiri godine svaki prvi razred imati više od dvadeset učenika, a da je u selu stotinak kuća koje pripadaju mladim poljoprivrednicima.

15 MILIONA ZA ASFALTIRANJE ULICA

Ovog proleća u Botošu je realizovana investicija vredna 15 miliona dinara, asfaltiranje Ulice Makse Gavrilova, u dužini od 1,3 kilometra, a uplanu je asfaltiranje još devet ulica u narednoj godini.

ATAR SA 7.800 HEKTARA

Demografska slika Botoša povoljnija je u odnosu na ostala sela, trend kupovine napuštenih kuća je veoma priautan, a u selu uspešno posluju tri zemljoradničke zadruge, mln, kao i prva bioenergana na teritoriji Banata, zatim hotel, uz 7.800 hektara prvoklasne zemlje.

foto: grad ZrenjaninPročitajte još

Screenshot_2022-08-16-20-05-36-673_com.android.chrome

NEODOLJIVI ŠARMER I ŠUTER

IN MEMORIAM KOSTA ARSENIJEVIĆ 1954. – 2022.