28. 06. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / U Kulturnom centru Zrenjanina ove nedelje dve književne večeri
kad je najsladje idi kuci - korica knjige

U Kulturnom centru Zrenjanina ove nedelje dve književne večeri

U Kulturnom centru Zrenjanina ove nedelje održavaju se dve književne večeri. Promocija romana Dejana Pavlice “Kada je najslađe idi kući” održaće se u četvrtak, 19. maja a u petak, 20. maja promocija knjige “Kamen koji peva” Mile Stašević. Obe promocije se održavaju u Maloj sali Kulturnog centra sa zakazanim početkom u 19 časova.

PROMOCIJA KNJIGE

„KADA JE NAJSLAĐE IDI KUĆI“

– Kulturni centar Zrenjanina

– Četvrtak, 19. maj – 19 časova

– U četvrtak, 19. maja u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19 časova biće održana promocija knjige – romana Dejana Pavlice „Kada je najslađe idi kući“.

– O romanu

– „Roman – hronika ‘Kada je najslađe idi kući’ je redni prikaz događaja iz poslednje decenije života Dejana Pavlice. Radnja počinje u rok klubu u Čikagu, nastavlja se u Njujorku, zatim u norveškom selu, do konačnog povratka u Srbiju. Događaji i likovi su opisani detaljno koliko i osećanja i razmišljanja koja su nastala…“. Svaka tema je dotaknuta kroz autorova lična iskustva i osećanja.

– O autoru

– Dejan Pavlica je diplomirao hemiju u Teksasu i u svom dosadašnjem radnom veku je bio industrijski hemičar, profesor hemije i fizike u srednjoj školi, trgovac u hemijskoj industriji, i seljak – stočar sa par stotina ovaca i krava. Danas živi i piše u Beogradu.

PROMOCIJA NOVE KNJIGE

MILE STAŠEVIĆ

– Kulturni centar Zrenjanina

– Petak, 20. maj – 19 časova

Promocija knjige „Kamen koji peva“ Mile Stašević biće održana u petak, 20. maja u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. U pratećem promotivnom programu učestvovaće:

Recitatorska grupa: ” Lirski kristali” iz zrenjaninskog Doma učenika, među kojima su učenice koje su se plasirale u toj oblasti do Republičkog nivoa.

Izvorna grupa: ” Vukovi biseri” iz škole ” Vuk Karadžić”, ovogodišnje dobitnice diplome “Laureat” iz Rusije, za negovanje tradicionalnih vrednosti.

Izvorna grupa: ” Zavičajni snovi”

Nekoliko pesničkih nada iz našeg grada.

Nedeljko Popara, književnik iz Beograda i

Specijalni gost večeri doktor Darko Stanković- pesnik i psihijatar koji u to vreme dolazi iz Australije.

– Program promovisanja autorkine četrnaeste knjige ” Kamen koji peva” počinje u 19 časova.Pročitajte još

20220625-IMG_2845

DANI PIVA NA PJENU OD MORA

Posle.Trebinja, u Herceg Novom je veoma uspešno promovisana manifestacija Dani Piva u Zrenjaninu.