26. 05. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / Kulturni centar Zrenjanina u Noći muzeja – subota, 14. maj –
Mikro 2, Sonja Bojanić, 38x27cm,CAD,2021.

Kulturni centar Zrenjanina u Noći muzeja – subota, 14. maj –

KULTURNI CENTAR ZRENJANINA U NOĆI MUZEJA

– Subota, 14. maj

– Izložba „Mikro“ – likovne umetnice Sonje Bojanić od 17 časova do ponoći

– Dečja radionica „Mikro mikrobi“- 17 časova

U okviru objedinjenog kulturnog spektakla pod nazivom „Noć muzeja“ i ove godine Kulturni centar Zrenjanina priključuje se i učestvuje u ovoj manifestaciji. U okviru izložbe „Mikro“ Sonje Bojanić na kojoj se predstavlja autorkinih 28 slika i šest video radova, biće održana i radionica za decu „Mikro mikrobi“ inspirisana izložbom i likovnim istraživanjem i eksperimentisanjem u oblasti intermedijalnih umetnosti i odnosa nauke i vizuelnog stvaralaštva a koju će voditi struk. inž. teh. specijalista Vera Erski i prof. dr Milana Drašković.

– Izložba „Mikro“ u toku manifestacije „Noć muzeja“ otvorena je za posetioce od 17 časova do ponoći, dok je početak održavanja dečje radionice zakazan u 17 časova.

Opis radionice

– Deca uzrasta od pet pa na više godina će pod mikroskopom posmatrati različite fiksne (ćelije različitog biljnog i životinjskog porekla) i nativne preparate sa ćelijama plesni i kvasca, a zatim će na papir preneti ono što vide, odnosno interpretirati po sopstvenom doživljaju mikro svet koji upoznaju. Koristiće bojice, flomastere, glitere, šljokice, komade krpica, lepak i druge različite materijale.Pročitajte još

Top Gan Maverik - prateca

U Kulturnom centru Zrenjanina bioskopske projekcije očekivanog filmskog hita – “Top Gan – Maverik”

BIOSKOPSKE PROJEKCIJE – Pretpremijera filma «Top Gan – Maverik» – sreda, 25. maj – Projekcije ...