28. 09. 2022.
Home / Fudbal / SOS LIGA BUDUĆIH ŠAMPIONA U ZRENJANINU
FB_IMG_1647763004089

SOS LIGA BUDUĆIH ŠAMPIONA U ZRENJANINU

Teren u balonu FK Sporto u Zrenjaninu i ove godine bio je poprište ljutih okršaja devojčica i dečaka, malih fudbalera koji su se sa vršnjacima borili za finale i odlazak na završni turnir, tradicionalno finale SOS lige na Zlatiboru, krajem maja.

– Ostala je još završnica za generaciju 2013. godine i onda stavljamo tačku, na ovogodišnje druženje i predivne trenutke u našem balonu – kaže Danilo Bjelica, kordinator struke u FK Sporto, koji je po ko zna koji put, opravdao ulogu sjajnog domaćina i organizatora SOS lige budućih šampiona.

Svi učesnici, zaslužili su čestitke za fer i korektnu igru, iskazanu veliku želju i borbenost, ponašanje na terenu i van njega.

Najuspešniji po godištima su, u 2009. Sporto 1, Vojvodina iz Perleza i trećeplasirani Sporto 2, u 2010. prvo mesto osvojili su fudbaleri FK Sporto, koji sa
Zlatibora iz prethodnih sezona imaju srebro i bronzu, u generaciji devojčica i dečaka rođenih 2011. najbolja je bila Akademija Bambi, ispred ekipa Sporto i Kozara iz Banatskog Velikog Sela, dok su u generaciji 2012. najbolji bili fudbaleri Bečkereka, ispred ŽSK iz Žablja i Kozare iz Banatskog Velikog Sela.

foto: FK Sporto

Pročitajte još

image_6487327

IVAN MIKALAČKI, FUDBALSKI SUDIJA IZ ZRENJANINA, NA UTAKMICI LIGE ŠAMPIONA MLADIH TIMOVA

Momenat za istoriju fudbala u Zrenjaninu i još jedno u nizu priznanja za kvalitetan rad ...