01. 10. 2022.
Home / Ostali sportovi / ZURA I SAŠKA NAJBOLJI SPORTISTI ZRENJANINA
IMG_20220318_124407

ZURA I SAŠKA NAJBOLJI SPORTISTI ZRENJANINA

Prvak sveta i osvajač bronzane medalje na Olimpijadi u Tokiju, Zurab Datunašvili, reprezentativac Srbije i rvač Proletera iz Zrenjanina i reprezentativka Srbije u boksu i članica Petrovgrada, Žitištanka Aleksandra Rapaić, laureati su nagrade za najbolje sportiste grada Zrenjanina, u izboru Sportskog saveza, a plakete su im uručili Sonja Vasić, direktorka Olimpijskog komiteta Srbije i gradonačelnik Simo Salapura, na svečanosti u Baroknoj sali Gradske kuće.

U kategoriji sportista do 20 godina, priznanje su dobili Dunja Sikima, članica Atletskog kluba Banat i Andrija Mihajlović, talentovani rvač Proletera, dok su u.kategoriji juniora nagrađeni Dunja Rajić, karatiskinja Zadrugara iz Lazareva i Stahinja Rašović,, bokser Banata.

U konkurenciji neolimpijskih sportova, nagrađeni su junior Miloš Rajić, iz Kuglaškog kluba Banat, juniorka Tijana Drašković, članica Kluba borilačkih sportova Internacional, senior Bogdan Drašković, iz istog kluba i seniorka Anastasija Njergeš Orčik, iz Pauer lifting kluba Gladijator iz Elemira.

Najbolji seniorski sportski klubovi su Rvački klub Proleter, u muškoj i Kuglaški klub Kristal u ženskoj konkurenciji, mladi rvači Proletera najuspešniji su među juniorima, a mlade dame Mačevalačkog kluba Omladinac, među juniorkama. Plivači Proletera, najuspešnija su kadetska ekipa, a članice Tekvondo kluba Zrenjanin, okitile su se oreolom najuspešnijih kadetkinja.

Najsupešniji sportisti sa invaliditetom su plivačica Proletera Katarina Čordaš Draganov i član Streljačkog kluba Olimp, Laslo Šuranji.

Trener rvača Proletera i prvi saradnik trenera rvačke reprezentacije Vojislav Trajković, najbolji je trener, priznanje za najboljeg sportskog radnika dobio Velibor Mladenović, sekretar FK Radnički i član IO FS grada Zrenjanina, najbolji stručnjak u sportu je fizioterapeut rvačke reprezentacije Srbije, Vladimir Milošev, a priznanje za sportskog sudiju, dobila je Vesna Piperaki Cucić, rvački sudija.Pročitajte još

PSX_20220928_160445

SEZONA OTVORENA SA PET OSVOJENIH MEDALJA NA JESENJEM KUPU U SUBOTICI

Na zanimljivom plivačkom takmičenju Jesenji kup Subotice 2022. na kojem je učestvovalo 335 plivača iz ...