02. 12. 2023.
Home / Fudbal / Intervju sa Ibrahimom Endijaeom, prvotimcem Čukaričkog, pred finale Kupa Afričkih nacija

Intervju sa Ibrahimom Endijaeom, prvotimcem Čukaričkog, pred finale Kupa Afričkih nacija

Tokom priprema Čukaričkog u Turskoj za jednog igrača Kup Afričkih nacija bio je u centru pažnje. Naravno, radi se o Ibrahimi Endijaeu, momku koji je rođen 6. decembra u Dakaru. Ofanzivni vezista belo-crnih emotivno je proživljavao utakmice svojih sunarodnika, uz tvrdnju da Senegal ima najkvalitetniji sastav na kontinentalnom šampionatu.

– Gledao sam sastav Senegala, upoređivao sa ostalim reprezentacijama. Prvi smo od svih afričkih selekcija na rang listi FIFA, sigurno i najkvalitetniji tim po pojedincima na ovogodišnjem prvenstvu. Naši reprezentativci igraju u velikim svetskim klubovima, uglavnom u Evropi. Egipat individulano nije na tom nivou, ali biće veoma teško u finalu protiv njih, baš kao što je to i uvek slučaj u duelima ove dve selekcije – istakao je Endijae, koji je za Čukarički odigrao 60 mečeva, postigao je 13 golova.

Istakao je Endijae da je Senegal favorit na papiru, ali da to nema mnogo značaja u duelima koji odlučuju o trofeju.

– Dobro se sećam finala prethodnog Kupa Aftričkih nacija, u kojem je takođe igrao Senegal. I tada je moja reprezentacija bila favorit protiv Alžira, ali smo primili gol u prvom minutu i na kraju smo izgubili sa tih 1:0. Zbog toga je vrlo teško reći šta su prednosti Senegala, a koje bi to bile prednosti egipatske selekcije.

Endijae je imao želju da Senegal u finalu izbegne Kamerun, objasnio je i zbog čega.

– Uvek je teško igrati protiv tima koji je organizator prvenstva, iz mnogo razloga. Pre svega, taj tim ima veliku podršku navijača, a to je u fudbalskoj igri od ogromnog značaja. Takođe, imali bi priliku da urade isto što su učinili pre duela sa Komorskim ostrvima, da kažu da su naši najbolji igrali zaraženi korona virusom, a to bi onda bilo izuzetno teško za nas. Zbog toga sam u polufinalu i navijao za Egipat, koji je srećno prošao na penale.

Na kraju, Ibrahima Endijae je objasnio gde će i na koji način pratiti utakmicu.

– Gledaću kod kuće, ujedno ću biti konstantno na telefonskoj vezi sa mojom porodicom. To radim od početka Kupa Afričkih nacija, nema potrebe da sad bilo šta menjam – poručio je Endijae.Pročitajte još

BRANKO SAVIĆ TRENER RADNIČKOG

Nekadašnji fudbaler beogradskog Partizana, ponikao u Proleteru iz Zrenjanina, Branko Savić, novi je trener fudbalskog ...