02. 12. 2023.
Home / Odbojka / ŽITIŠTANKE NA LIDERSKOJ POZICIJI DRUGE VOJVOĐANSKE LIGE

ŽITIŠTANKE NA LIDERSKOJ POZICIJI DRUGE VOJVOĐANSKE LIGE

Odbojkašice iz Žitišta koračaju smelo

Ženski odbojkaški klub Žitište spešno je priveo kraju prvi deo sezone u Vojvođanskoj ligi, grupa Banat. Devojke iz Žitišta su odigrale pet utakmica i zabeležile pet pobeda, padale su ekipe iz Zrenjanina, Kikinde i Vojvode Stepe.
Klub je osnovan 1998 i od tada nije stajao sa radom. Dosta igračica je posle igralo u Superligi i inostranstvu. Svake godine klub se suočava sa sličnim problemima. Najveću prepreku do većih uspeha predstavlja odliv igračkog kadra. Devojke nakon što završe srednju školu odlaze iz kluba i krenu put većih gradova radi studija ili zaposlenja.
Kapiten i prvi korektor ekipe, Jovana Kosanović zadovoljna je učinjenim u prvom delu prvenstva.

-Presrećne smo što smo nakon nekoliko godina u ovoj ligi uspele da odigramo bez poraza. Zadovoljna sam zalaganjem kako ljudi u klubu tako i mojih saigračica ko je su iako mlade pokazale zrelost i odlično odigrale u završnicama mečeva.

received_305145251529198

Jovana se osvrnula i na situaciju sa igračkim kadrom za koji smatra da ima potencijal.

-Što se sastava ekipe tiče, postoje dobre i loše stvari. Pre nekoliko godina bilo je dosta devojaka koje su igrale a koje su iza sebe imale određen uspeh i iskustvo, ali fakultet, posao i ostale obaveze su ih odvojile od odbojke. Od iskusnijih igračica, pored mene tu je Andrea Ćurčija, koja je uspela da uskladi odbojku i obaveze. Moram da priznam da se odlično slažemo sa mlađim saigračicama, pokušavamo da ozbiljno shvatimo svaku vežbu jer smo svesne da smo im uzori i da imamo priliku da ih izvedemo na pravi put. Tu je ona zabavna strana kada sa njima pričamo o svemu, o nestašlucima u školi, momcima i sličnim temama koje su vezane za pubertet i odrastanje – sa osmehom priča Jovana.

Više od dvadeset godina o klubu se brinu treneri Aleksandar Meng i Alesandar Kosanović, koji su nekada sa uspehom igrali odbojku, i košarku. U klubu se ozbiljno radi, tri selekcije, juniorska, kadetska i seniorska, imamo plan da svake godine budemo što kvaliteniji i nastavimo sa dobrim rezultatima -zaklučuju treneri.

tekst i foto: Vuk GvozdenovićPročitajte još

ODBOJKAŠICE IZ ŽITIŠTA U NOVIM TRENERKAMA

Lepe, šarmatne i graciozne, mlade odbojkašice Žitišta, ponosno nose novu opremu, tj. trenerke koje su ...