29. 11. 2021.
Home / Košarka / BUM BUM TOMI SIMULTANKA
IMG-c56174230ca315f0bd0e054282ad8c51-V

BUM BUM TOMI SIMULTANKA

Sveti Đorđe – Futog 92 : 68 ( 27:27, 20:13, 22:15, 23:13 )

Još jedna rudarski teško izvojevana bitka na svom parketu, protiv ekipe Futoga, koja je, dok je bilo snage, pružala dostojan otpor naročito u prvom i dobrom delu drugog perioda utakmice izuzetno značajne za kompletan utisak i konačno pozitivan skor trećeplasirane ekipe na tabeli Prve srpske lige Vojvodine, u grupi A.

Razigrani kapiten, Marko Tomić, preuzeo je odgovornost i naštelovanom šuterskom rukom sa 36 poena pozlatio pobedu Sveca i razrešio dilemu heroja trijumfa.

Da košarkaši Svetog Đorđa, iz utakmice u utakmicu sazrevaju kao tim, koji ima fizionomiju i jasno raspodeljene uloge, videlo se iz aviona, bez obzira na puno detalja za korekciju, na koje će trener Nenad Vignjević, igračima ukazati, već na prvom narednom treningu.

Treća i poslednja četvrtina, u odličnom ritmu, prelomile su utakmicu, novi bodovi su upisani i skor 4 pobede, uz tri poraza, sada je u pozitivi, kao i koš količnik, a operacija pripreme za gostovanje Hajduka iz Kule, naredne subote, već je počela.

Uz pomenutog bum bum Tomija, čestitke zaslužuju svi ostal košarkaši, mladi Stefan Čubranović, odigrao je drugih dvadeset minuta u
kontinuitetu i upisao 8 poena, uz utisak da tim u njemu dobija još jednog pouzdanog borca, za neke nove akcije i postavljene ciljeve.

Dva značajna minuta ubeležeio je i mladi Vuk Cvejić, Mihajlu Veljkoviću nije pošlo za rukom da se upiše u listu strelaca i pored ogromne i vidljive želje, a Luka Pribišić, rođendanko koji u nedelju proslavlja punoletstvo, zbog lakše povrede, meč je propratio u civilu, ponosno noseći novi nadimak, Eron Vajt u redovima Sveca iz Žitišta, zbog nevwrovatne vizuelne aličnoati sa košarkašem.Crvene zvezde.

Prijatelji iz pizzerije Pallavolo, nastavljajući blisku saradnju sa klubom, ukusnim picama nagradili su četvrtu pobedu u prvenstvu, a valja na kraju, uz trud i napor Ivana Stanića, Filipa Zoranovića, Milana Grujića, Strahinje Lazendića, Nikole Đokića, pohvaliti volju i energiju Predraga Grujevića i Dušana Milkovskog, koji su zbog prehlade, propustili veći deo treninga tokom nedelje, ali nisu ekipu ostavili na cedilu i dali su svoj doprinos još jednoj značajnoj i zasluženoj pobedi Sveca.

Sledeće subote, ponovo u Žitištu, Sveti Đorđe u 8 kolu, dočekuje drugoplasiranu ekipu Hajduka iz Kule.

foto: Andrej Amižić i Aleksandar PopovićPročitajte još

IMG_20211127_170146

SVETAC BEZ ADUTA U JOKIĆEVOM ZELENGRADU

Jocker – Sveti Đorđe 107 : 57 ( 26:18, 28:11, 29:15, 24:13 )