30. 06. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / OTVORENA IZLOŽBA PUT PRAVIH VREDNOSTI
dan-sportaDSC_2492

OTVORENA IZLOŽBA PUT PRAVIH VREDNOSTI

Izložbu autorke Nataše Janković, Put pravih vrednosti, u Muzeju u Zrenjaninu zvanično je u okviru Evropske nedelje sporta, otvorio slavni olimpijac iz ovog grada, veslač Milorad Stanulov.

– Posebna mi je čast što je danas sa nama predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i moj prijatelj i saborac iz olimpijskog dubl skula, Zoran Pančić, sa kojim.sam osvojio medalje u Moskvi 1980. i Los Anđelesu četiri godine kasnije – rekao je Stanulov.

Izložba Put pravih vrednosti zamišljena je sa ciljem upoznavanjaire javnosti sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem, od Kraljevine Srbije do danas, sa posebnim osvrtom na društveni kontekst i prilike u Srbiji. U tri tematske celine predstavljene su ideje olimpizma, hronologija učešća naših olimpijaca na Letnjim Olimpijskim igrama, od 1912. do 2020. godine, kao i virtuelni prikaz arhitektonskog nasleđa beogradskih sportskih terena i objekata, nastalih u rasponu od dva veka.

– Izloženi su i posebni rekviziti i delovi opreme naših sportista iz Tokija, poput patika Novaka Đokovića i Ane Dabović, odbojkaške lopte sa potpisima reprezentativki Srbije, majice sa potpisima zlatnih vaterpolista – kaže Nataša Janković, autor izložbe, uz napomenu da je poseban segment izložbe posvećen osvajačima olimpijskih medalja iz Zrenjanina, sa njihovim fotografijama i biografijama.

foto: grad ZrenjaninPročitajte još

FB_IMG_1656532240056

DEJAN DAVIDOVAC SE EMOTIVNO OBRATIO ZVEZDAŠIMA

– Posle pet nezaboravnih godina, došlo je vreme za rastanak…Nisam siguran da li imam dovoljno ...