27. 09. 2021.
Home / Ostali sportovi / NA TRKU IDE BICIKLOM
received_207270394753303

NA TRKU IDE BICIKLOM

Pedesetosmogodišnji Zrenjaninac Aleksandar Ormoš, istrčao je u Subotici još jedan, 22 po redu polumaraton u Subotici, uz 9 maratona, koliko ima u niski svojih trofeja.

– Obožavam sport, nekada sam kao klinac igrao fudbal, veliki sam fan i navijač Proletera u sportovima u kojima ovaj klub postoji i takmiči se – kaže popularni Aca, uz napomenu da je u Subotici nastupio u majci sa slikom trojce rvača ovog kluba, koji su predstavljali njegov Zrenjanin i Srbiju na Olimpijadi u Tokiju.

– Gruzijac Zurab Datunašvili me je bronzom oduševio, sjajan karakter i sportista na.kojeg moramo biti ponosni – dodaje Alekaandar, inače redovan na proslavama šampionskih titula rvača Proletera.

Ono što je posebno zanimljivo, da je polumaratonske imaratonske trke počeo da trči tek u šestoj deceniji života i da sada bez svakodnevno bar desetak pretrčanih kilometara, ne može da zamiali svoj život.

– Često ga sretnem u vožnji bicikla, na pitanje kuda je.krenuo, kaže sav ozbiljan, idem da istrčim polumaraton i onda lagano nazad – za svog prijatelja kaže Dušan Popetru, trener mladih rvača Proletera, uz napomenu da u prostorijama Rvačkog kluba Prolete, Aca ima gratis saunu i đakuzi, ali do sada ovu pogodnost, pored brojnih poziva, nikada nije koristio.

received_270011568007449

Skromno i sam sa sobom i svojim mislima, kako sam kaže, najviše voli da dok okreće pedale, vraćajući se kući, razmišlja i razmotri sve detalje trke koju je trčao.

– Uhvatila me je ta neka fina groznica, obožavam da se nadmećem i svaku novu trku sa nestrpljenjem iščekujem – dodaje na kraju Aleksandar, ističući da je jedino oporavak nakon maratonskih trka nešto teži i duže traje, dok mu polumaratonske trke, obzirom da je u kondiciji, ne predstavljaju nikakav problem.

BIVŠI FUDBALSKI SUDIJA

Koliko voli fudbal, Aleksandar Ormoš, pokazao je gestom, da kada već nije uspeo kao fudbaler, energiju i pasiju prema najvažnijoj sporednoj stvari, usmeri kao fudbalski sudija i decenijama je uspešno delio pravdu na travi brojnih fudbalskih stadiona.

VOLEO BI DA OŽIVI DUH SLAVNOG PROLETERA

– Eh da mogu, sigurno bih to učinio, žive su mi slike punih tribina stadiona u Karađorđevom parku, kada je fudbalski Proleter suvereno vladao ovom popularnom igrom i bio uz rame Zvezdi, Partizanu, Hajduku, Dinamu – kaže Aca poštar, koga mnogi u Zrenjaninu poznaju dok je kao poštar, na biciklu krstario ulicama grada i delio poštu.

foto: privatna arhivaPročitajte još

242430516_389935719252489_1533210499665026486_n

Lena Kovačević druga na Međunarodnom džudo turniru

Na Međunarodnom džudo turniru “Radomir Kovačević – Džigi” koje je održano u Beogradu na kome ...