27. 09. 2021.
Home / Ostali sportovi / KLINAC IZ ULICE
received_570382693982608

KLINAC IZ ULICE

Po uzoru na dedu Dragana i oca Mirka, koji su bili odlični rvači zrenjaninskog Proletera, mali Aleksandar Terzin, osvojio je prvi pehar u životu i to baš na Memorijalu slavnog Darka Nišavića, nekadašnjeg rvačkog reprezentativca Jugoslavije i kasnije jednog od najboljih rvačkih sudija na svetu, a zanimljivo je da ulica u kojoj živi u naselju Novo Berbersko, nosi ime Darka Nišavića.

Jedanaestogodišnji Aleksandar, na tradicionalnom turniru u Zrenjaninu, uz zlatnu medalju i suvereno osvojeno prvo mesto u svojoj kategoriji, kući je ponosno poneo pehar, kao najbolji takmičar.

– Rvanje sam počeo da treniram sa nepunih pet godina i imam veliku kolekciju osvojenih medalja – kaže mladi rvač Proletera i treća generacija u porodici Terzin iz Zrenjanina.

Njegovi treneri u Proleteru Đorđe Miolski i Dušan Popetru, koji sa talentovanim rvačem rade i na kampovima nacionalne selekcije Srbije, predviđaju mu blistavu karijeru na stručnjači i ubeđeni su da će, ukoliko bude vredno radio i trenirao, dosegnuti slavu Datunašvilija, Kadžaje, braće Nemeš i ostalih rvačkih vedeta Proletera, koji je višestruki šampion Srbije i tim koji je na Olimpijadi u Tokiju, imao trojcu svojih rvača.

– Prvi put se pojavio na strunjači kao petogodišnji mališan, ali borbenoat i želja da se takmiči odmah su bili uočljivi – ističe Đorđe Miolski, uz čestitke svom pulenu na osvojenom prvom peharu.

Aleksandra je, kao veliko iznenađenje, kod kuće sačekala torta sa slikom pehara i likom pokojnog Darka Nišavića, sjajnog čoveka i velikog sportskog entuzijaste.

– Tako je uvek kada je Aleksandru rođendan i kada osvoji medalju, torta za njega i drugare sa rvanja je neizbežna – kaže mama Tatjana, koja se trudi da zajedno sa tatom Mirkom i dedom Draganom, ne propusti ni jedan meč svog sina.

Dva sendviča i banana ili neka druga voćka, osmeh i ajmo na put, deviza je koje se godinama unazad striktno pridržavaju mali rvači Proletera, uvek spremni da zbog rvanja i draži strunjače prevale po nekoliko stotina kilometara u cugu, stignu do odredišta i osvoje tron.Pročitajte još

242430516_389935719252489_1533210499665026486_n

Lena Kovačević druga na Međunarodnom džudo turniru

Na Međunarodnom džudo turniru “Radomir Kovačević – Džigi” koje je održano u Beogradu na kome ...