24. 09. 2023.
Home / Košarka / ZAVRŠNICA BASKET TURNIRA U LAZAREVU
IMG-01689b72eb82bdcb88a3b1a1b1895b66-V

ZAVRŠNICA BASKET TURNIRA U LAZAREVU

Tradicionalni 38. memorijalni turnir u basketu Zoran Jelić Čiča, u Lazarevu, jedan od najstarijih u Banatu, približio se sutrašnjim finalnim okršajima i vrhuncu uzbuđenja.

Basketaši iz Lazareva, Zrenjanina, Sečnja, Kovačice, Beograda nisu štedeli patike na tartanu i na najlepši način nastavili tradiciju, a domaćinski se ni u jednoj sekvenci nisu obrukali Milomir Bjeković, Nenad Nešković, Rano Nedić Šef , kao i Rajko Cvetić za zapisničkim stolom, uz pomoć Dragana Kneževića.

Predsednik KK Zadrugar, Dejan Droca, nadahnut i kreativan, svojim fotoaparatom marljivo beleži poeziju pokreta i momente kraljice igara..

Nešto na šta su organizatori posebno ponosni je negovanje klasične basketice, bez promene poseda, sa takozvanim dodirom, u fazi napada i sada već čuvenom igrom po američkom modelu do 31.

Duh Čiče Jelića, očigledno živi na novom tartan terenu u centru sela o čemu svedoče pune tribine tokom trajanja turnira. Među brojnim kvalitetnim ekipama, učešće je uzela i Šašava Družina iz Zrenjanina, sa vremešnim, ali legendarnim Jozefom Silnim, uz kapitena Ivana Lekina,Nenada Raškova i mladog centra poreklom iz Lazareva, Marka Radifkovića Keta, a među 4 najbolje ekipe,koje idu u polufinale, naći će se i ekipe Oaza i Bagljaš.

– Nama je velika čast, učestvujemo drugi put, a Jozef Silni sa svoje 63 godine je najstariji učesnik i publika je to i te kako prepoznala i aplaudirala svakom njegovom potezu. Želeo bih da se zahvalim Menjačnicama Spin našim stalnim sponzorima i nameravamo da naravno ako osvojimo neku nagradu, istu doniramo nekome kome je pomoć potrebna. Uz to naš motiv je da ovoj deci pokažemo lepotu košarke, druženja, zajedništva i ostale prave vrednosti, da i sutra imamo neke nove šampione – kaže popularni Lekavičijus, uz pijetet svim ekipama koje učestvuju i organizatorima.

U subotu 21.avgusta od 20 časova svi u Lazarevo na finale!!!

foto: Dejan DrocaPročitajte još

image_6487327

VELIČANSTVEN DAN U VEKU SRPSKE KOŠARKE U ZRENJANINU

Uz proslavljenog srpskog reprezentativca i legendarnog NBA asa Vlade Divca, Džuli Hil, suprugu američkog ambasadora ...