20. 08. 2022.
Home / Ostali sportovi / PRVI MEĐUNARODNI MEMORIJALNI turnir u boksu “Zvonimir Zvonko Vujin” u Zrenjaninu

PRVI MEĐUNARODNI MEMORIJALNI turnir u boksu “Zvonimir Zvonko Vujin” u Zrenjaninu

TURNIR u boksu “Zvonimir Zvonko Vujin” održaće se predstojećeg vikenda u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu, a tokom dva dana očekuje se učešće više od 60 takmičara iz naše zemlje i šest država regiona – saopšteno je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Predstavnicima medija obratili su se generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, kao i mladi bokseri zrenjaninskog “Banata” Strahinja Rašović i BK “Petrovgrad” Aleksandra Rapaić, učesnici “Memorijala Zvonimir Zvonko Vujin”.

Organizatore turnira i učesnike konferencije za novinare ugostio je u svom kabinetu i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Vukosava Đapić Atanacković pozvala je zrenjaninsku publiku da prisustvuje mečevima i istakla značaj Memorijala u negovanju uspomene na proslavljenog Zvonka Vujina i za dalji razvoj bokserskog sporta u našem gradu.

– U organizaciji ovog turnira, pored Bokserskog saveza Srbije, učestvuju Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i bokserski klubovi iz našeg grada, “Banat” i “Petrovgrad”, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Ove činjenice bi i Zvonku Vujinu sigurno značile i mislim da najveće zvezde turnira jesu i treba da budu upravo domaći takmičari. Napomenula bih i da će na turniru nastupiti kompletna kadetska reprezentacija Srbije – rekla je generalna sekretarka Sportskog saveza grada.

Turnir se održava u kategoriji kadeta, kadetkinja, seniora i seniorki i otvara se u subotu, 17. jula, u 14 časova i planirano je da borbe traju do 20 časova, dok će u nedelju, 18. jula, finalne brobe početi u 18 i trajati do 20 časova, ali je to još uvek preliminarna satnica. Meč večeri u subotu održaće se između Aleksandre Rapaić i Nikoline Gajić.

Zvonimir Zvonko Vujin rođen je 28. juna 1943, godine u Zrenjaninu. Bio je član bokserskog kluba “Banat” i 57 puta državni reprezentativac Jugoslavije. Bio je četvorostruki prvak Jugoslavije, prvak Balkana i Mediterana i vicešampion Evrope. Osvojio je dve bronzane olimpijske medalje, u Meksiku 1968. godine, u lakoj kategoriji i u Minhenu 1972. godine, u poluvelter kategoriji. Osvajač je i nekada prestižnih jugoslovenskih bokserskih priznanja – „Zlatne rukavice“ (1965.) i „Oskara“ (1971). Preminuo je 8. decembra 2019. godine i sahranjen u Zrenjaninu.

Izvor: novosti.rsPročitajte još

raketni-modelari-1

Na glavnom gradskom trgu večeras je svečano otvoren Evropski šampionat za raketne modelare – učestvuje blizu dve stotine takmičara iz dvanaest zemalja

Defileom učesnika iz dvanaest zemalja, među kojima i Srbije, i prigodnim programom na glavnom gradskom ...