22. 09. 2023.
Home / Rukomet / RK “Radnički” proslavio 65 godina postojanja
rk-radnicki-65-jt-450x300

RK “Radnički” proslavio 65 godina postojanja

U petak, 18.06.2021. godine, u hali sportova u Jaša Tomiću održano je prigodno slavlje povodom 65 godina od osnivanja rukometnog kluba „Radnički“ a proslavljen je i uspešan završetak sezone.

Klub je svoj rođendan trebao proslaviti prošle godine ali to nije bilo moguće zbog epidemije korona virusom.

Na proslavi su svečano uručene plakete zaslužnim građanima i organizacijama koji su na bilo koji način pomagali sportu i promociji rukometa u Jaša Tomiću. Svečanosti su pisustvovali igrači, veterani, rukovodstvo kluba, Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj, prijatelji iz rukometnog kluba “Hercegovina” iz Sečnja i predstavnici mesne zajednice Jaša Tomić.

rk_radnicki_jasa_tomic_65_godina_01-1024x683

Ljubiša Rikalo predsednik kluba se zahvalio igračima na borbenosti i dobrim petim mestom na tabeli a posebno se osvrnuo na velike igrače Radničkog koji su osnovali klub pre 65 godina.

Rukometni klub „Radnički“ iz Jaša Tomića osnovan je daleke 1955. godine od strane velikih zaljubljenika u ovaj sport, Vase Popare i pokojnog Milenka Ivkovića, a 1950. godine je prvi put rukomet počeo da se igra i to u bivšoj školi učenika u privredi koja je tada bila u našem mestu. Iz kluba i našeg mesta potekli su mnogi igrači poput Mirka Miloševića, Gorana Andrijaševića, Nenada i Nikole Štrpca, Bojana Radivoja, Dejana Molnara, Aleksandra Nikolića, Danila Rikala i mnogih drugih. Svakako treba spomenuti Nemanju Slavkovića koji je od pionirske kategorije u klubu. Nemanja i danas uspešno igra a mnogim mladim igračima je uzor.

Izvor: jasatomic.orgPročitajte još

DSCF8540

Partner za budućnost – SRL i Voda Vrnjci

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije danas je potpisan sporazum o saradnji, prema kojem je Voda ...